Noul Caterham-Alpine va fi gata in 2016

Noul Caterham-Alpine va fi gata in 2016
  • Caterham si Renault vor lansa impreuna, in 2016, o masina sport
  • Versiunea Renault va fi comercializata sub brandul Alpine
  • Cele doua modele vor imparti pana la 70% din totalul componentelor
Distribuie pe Facebook

Ultimele schite de design privitoare la sportiva dezvoltata de compania britanica Caterham si grupul Renault sunt gata. Modelul va ajunge in showroom-uri peste trei ani, in 2016.

Noul autoturism, denumit Caterham C120, este rezultatul unui joint-venture parafat anul trecut intre compania britanica si grupul Renault. Este o masina sport, cu doua locuri, care va actiona pe de-o parte ca un model de sine statator al britanicilor, iar pe de alta parte va relansa brandul Alpine al francezilor, scrie publicatia Autocar.

Totusi, noul Caterham nu va fi doar un autoturism Alpine cu o sigla noua. Ambele vor avea caroserii si interioare diferite, generand, potrivit lui Laurens van den Acker, seful de design al Renault, "impresii complet diferite", care vor evidentia "ceea ce este mai bun din cele doua companii". Totusi, pana la 70% din totalul partilor componente ale masinii vor fi impartite cu versiunea Alpine.

Motorul, manevrabilitatea si coordonarea vor fi insa diferite, Caterham dezvoltandu-si propriile setari. Desi ambele masini vor avea aceleasi cifre in privinta puterii motorului si a cuplului, producatorul britanic intentioneaza sa lanseze versiuni noi, cu puteri diferite, dupa lansarea primului model, mentioneaza sursa citata.

Noul model va avea un motor nou-nout, dezvoltat de Renault, care nu este inca in productie, a carui putere se va situa in jurul a 250 de cai, iar sursele Caterham indica faptul ca firma isi doreste sa ridice aceasta cifra la 300 de cai putere. Masa proprie a sportivei nu va depasi 1.100 de kilograme, multumita unei caroserii din aluminiu.

Caterham va limita vanzarile in jurul cifrei de 3.000 de unitati pe an, modelul crescand astfel vanzarile companiei cu un procent mai mare de 500%. Ambele versiuni, Alpine si C120, vor fi construite la fabrica Renault din Dieppe, care astazi este detinuta in parti egale de catre cele doua companii.

Renault lucreaza la Alpine si nu se mai gandeste sa lanseze in viitorul apropriat o masina cu tenta sport, desi conceptul DeZir din 2010 a fost si este pe placul lui van den Acker.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 1 Octombrie 2013