Noul Chevrolet Malibu va fi vandut pe sase continente

Noul Chevrolet Malibu va fi vandut pe sase continente
Noul Chevrolet Malibu si-a facut astazi debutul global prin lansarea simultana in Statele Unite si China - doua dintre cele aproape 100 de tari de pe sase continente in care va fi comercializat. Primul sedan "global" de clasa mijlocie al marcii Chevrolet va oferi clientilor din intreaga lume un design expresiv, tehnologii avansate, performanta a conducerii si sisteme de propulsie cu consum redus de carburant.
Distribuie pe Facebook
"Modelul actual Malibu a lasat impresia unui castigator si a schimbat modul in care oamenii percep marca Chevrolet", a declarat Susan Docherty, vice-presedinte GMIO pentru vanzari, marketing si servicii post-vanzare. "Acest nou Malibu egaleaza toate performantele modelului curent, si ofera clientilor chiar mai mult: mai mult stil, consum mai redus de carburant, continut si dotari, manopera de calitate si caracteristici dinamice care rivalizeaza cu cele ale sedanurilor de lux."

Printre principalele caracteristici ale modelului Malibu pe pietele din intreaga lume se numara:

- O gama de 10 motoare economice si puternice cu 4 si 6 cilindri, cu transmisii manuale si automate, cu propulsie diesel, pe benzina, sau GPL. Pentru anumite piete, va fi disponibila si optiunea unui motor turbo.
- Caracteristici sportive de conducere si manevrabilitate
- Versiuni cu volanul pe partea stanga sau pe partea dreapta pentru pietele globale
- Un design exterior sportiv, cu tinuta larga si atletica
- Caracteristici aerodinamice, asemanatoare cu cele ale modelului electric cu autonomie extinsa Chevrolet Volt, care reduc consumul de carburant si zgomotul produs de vant
- Noul interior cu post de conducere dublu, specific Chevrolet, oferind mai mult spatiu, materiale de lux si un design ce asigura cel mai redus nivel de zgomot din segmentul autovehiculelor de clasa mijlocie
- Noul sistem de conectivitate Chevrolet MyLink integreaza complet servicii online precum radioul pe Internet Pandora(r) si Stitcher SmartRadio(r) (disponibil pe majoritatea pietelor)
- O gama larga de functii si tehnologii de siguranta (disponibile in functie de piata) ce include 10 airbaguri, otel extrem de rezistent, sisteme de avertizare la parasirea benzii sau la iminenta unei coliziuni frontale, precum si un sistem cu camera de luat vederi orientata spre spatele autovehiculului si un sistem de asistenta la parcare.

Un exterior expresiv si eficient

Noul Chevrolet Malibu va fi vandut pe sase continente


"Designul exterior al noului Malibu poarta ADN-ul surorilor sale, modelele Camaro si Corvette, pentru a aduce sensibilitatea modelelor sport in segmentul sedanurilor de familie," spune Bryan Nesbitt, director executiv in cadrul departamentului de design exterior al GM si ambasador al marcii Chevrolet.

Tinuta mai larga, umeri puternici si spoilerul spate integrat ofera modelului Malibu un caracter nou, atletic si un aspect mai agresiv. Noul Malibu are un ampatament mai scurt cu 114 mm (4,5 inci) si un ecartament fata si spate de 1.574 mm (62 inci) - cu peste 50 mm (2 inci) mai larg decat cel al modelului pe care il inlocuieste.

Alte caracteristici ale designului exterior sunt grila dubla a radiatorului, specifica Chevrolet, proiectoare HID, emblemele in forma de papion Chevrolet mai mari atat in fata, cat si in spate si noile lumini spate duble, cu LED-uri, inspirate de modelul Camaro. Dimensiunile jantelor se inscriu in intervalul 16-19 inci, pentru a raspunde unei game largi de preferinte ale consumatorilor.

Se preconizeaza ca exteriorul noului Malibu sa fie certificat SAE ca unul dintre modelele cu cele mai eficiente caracteristici aerodinamice din acest segment, cu un coeficient de rezistenta aerodinamica de 0,280, apropiat de cel al modelului Chevrolet Volt. Datorita noii forme si noului design al modelului Malibu, inginerii au reusit sa obtina un coeficient de rezistenta aerodinamica cu 60 de puncte mai mic decat cel al modelului anterior.

Un interior mai spatios si mai rafinat

Noul Chevrolet Malibu va fi vandut pe sase continente


Interiorul noului Malibu a fost proiectat pentru a aduce calatoriilor de fiecare zi o nota sofisticata, cu ajutorul noului design cu post de conducere dublu care creeaza un mediu atragator, spatios si confortabil. Ecartamentul mai mare al noului Malibu inseamna un habitaclu mai spatios. In comparatie cu modelul anterior, acesta are un volum suplimentar de aproape 113 litri, la care se adauga spatiul sporit pentru umeri si solduri.

In zona schimbatorului de viteze, a afisajului central, a panoului de instrumente, pe portiere si pe volan, interiorul modelului Malibu are accente metalice, cromate sau de lemn. Lumina ambientala discreta, de culoare albastru-gheata, este reflectata de accentele cromate, scotandu-le in evidenta si asigurand o iluminare uniforma a panoului de instrumente si a spatiilor de depozitare. Lumina de culoare albastru-gheata a cadranelor afisajului central, cusaturile franceze contrastante, in aceeasi culoare, suprafetele texturate si placute la pipait si aplicarea strategica a materialelor fonoizolante sporesc rafinamentul interiorului al modelului Malibu.

Modelul Malibu dispune, de asemenea, de o serie de zone de depozitare, printre care se numara capacul rabatabil in sus si in jos al radioului pentru a permite accesul la zona de depozitare, adanca de 15 cm, din spatele afisajului tactil de 7" al radioului - o dotare prezenta pentru prima data intr-un autovehicul de clasa mijlocie. Modelul Malibu va oferi, de asemenea, o gama completa de dotari optionale de ultima ora ce va include noi sisteme color ale radioului si un sistem de navigatie.

Pe majoritatea pietelor globale, modelul Malibu va include noul pachet Chevrolet de infotainment MyLink. Acesta se bazeaza pe functiile de siguranta si securitate OnStar si integreaza fara rest servicii online precum radioul pe Internet Pandora(r) si Stitcher SmartRadio(r). MyLink include posibilitatea de conectare wireless prin Bluetooth pentru a permite utilizarea hands-free a anumitor aplicatii de telefon inteligent in timp ce dispozitivul ramane depozitat in siguranta.

MyLink include un ecran tactil de inalta rezolutie, cu gama completa de culori, proiectat pentru a gestiona toate etapele necesare pentru efectuarea unei sarcini. De asemenea, MyLink profita de capacitatile de streaming audio si control wireless ale telefoanelor inteligente, utilizand functia de apelare hands-free prin Bluetooth oferita deja de numeroase modele Chevrolet.

La achizitia unui nou Malibu, clientii din intreaga lume vor dispune de o gama larga de optiuni de motoare. In total, pe pietele din intreaga lume, Malibu va fi disponibil impreuna cu zece motoare economice si puternice, cu 4 si 6 cilindri. Malibu va fi disponibil pe numeroase piete impreuna cu sisteme manuale si automate de transmisie, iar clientii vor putea alege intre motoarele cu propulsie diesel, pe benzina sau GPL. Pentru anumite piete, va fi disponibila si optiunea unui motor turbo. Vor fi disponibile atat modele cu volan pe partea dreapta cat si modele cu volan pe partea stanga, pentru a raspunde nevoilor tuturor pietelor pe care modelul Malibu va fi comercializat.

Experienta de conducere

Noul Chevrolet Malibu va fi vandut pe sase continente


Noul Chevrolet Malibu ofera un nivel inalt de precizie in ceea ce priveste conducerea si manevrabilitatea. Acesta a fost proiectat pentru a fi cel mai bun model din clasa sa, egaland sedanuri sport mai scumpe. Beneficiind de rafinarea permanenta a unei arhitecturi globale premiate, inginerii au testat, reglat si calibrat modelul Malibu pe drumuri de tara, sosele, autostrazi si circuite de validare GM din intreaga lume.

Printre altele, caracteristicile de conducere si manevrabilitate ale modelului Malibu sunt determinate de:

- Structura solida a caroseriei, la fel de rigida ca oricare alta din segmentul sedanurilor de dimensiuni medii din intreaga lume, permitand o calibrare precisa si un control dinamic al autovehiculului
- Un mecanism de directie premium pentru reactii line si exacte si o senzatie de precizie
- Suspensie fata McPherson si suspensie spate multi-brat, indelung testate si permanent imbunatatite
- Discuri de frana fata de mari dimensiuni, cu sistem de ventilatie si discuri de frana spate solide, actionate cu piston dublu pe fata si piston unic cu saboti de aluminiu pe spate, care, conform estimarilor, vor oferi cea mai mica distanta de franare din aceasta clasa
- Un suport izolat al motorului pentru un feedback calibrat si rafinat, silentios si lipsit de vibratii
* Servodirectia cu pinion si cremaliera si efort variabil, actionata electric si asigurand reducerea consumului de carburant, ofera manevre lipsite de efort la viteze mici si un feedback mai clar al directiei la viteze mai mari
- Tehnologiile de control instalate pe sasiu includ sistemul de franare anti-blocare (ABS) cu patru canale, controlul tractiunii cu functii complete, controlul electronic al stabilitatii (ESC) in patru colturi, sistemul electronic de distributie a fortei de franare (EBD), sistemul de asistenta la franare (BA), controlul franarii la virare, sistemul hidraulic de evitare a scaderii capacitatii de franare si controlul cuplului in functie de rezistenta aerodinamica.

Functiile de siguranta

Noul Chevrolet Malibu va fi vandut pe sase continente


In ceea ce priveste siguranta, noul Malibu va fi unul dintre cele mai bine echipate modele din acest segment de piata. De asemenea, Malibu va respecta reglementarile privind protectia pietonilor de pe toate pietele pe care va fi comercializat.

In plus, modelul Malibu va oferi, pe toate pietele, functiile de siguranta de mai jos ca dotari standard sau optiuni: Functii suplimentare ce vor fi anuntate ulterior vor fi disponibile pe anumite piete.

- Airbaguri pentru sofer si pasagerul din fata, cu declansare in doua etape
- Airbaguri laterale pentru zona pelviana si toracica a soferului si pasagerului din fata
- Airbaguri de pavilion cu protectie la rasturnare
- Sistemul de asistenta la parcarea cu spatele este disponibil optional
- Sistemul cu camera de luat vederi orientata spre spatele autovehiculului este disponibil optional

Functiile de siguranta ale modelului Malibu includ sistemul OnStar, care cuprinde sistemul automat de reactie la coliziuni, precum si o tehnologie imbunatatita de recunoastere vocala, un sistem de diagnostic la distanta, o telecomanda pentru sistemul de inchidere a portierelor, sistemul de incetinire a autovehiculului in caz de furt si un abonament pe sase luni la serviciul de lux Directions and Connections (Orientare si conexiuni) ce include navigarea Turn-by-Turn.

Noul Malibu este disponibil cu niveluri diferite de echipare, in functie de piata, la care se adauga zece culori exterioare si pana la patru combinatii de culori interioare, in functie de modelul selectat.

Modelul Malibu va fi fabricat in unitati de productie din intreaga lume, printre care se vor numara uzinele din Statele Unite si China.


Sursa: Chevrolet
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Chevrolet Malibu
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Aprilie 2011