Noul Chevy Camaro Z/28, mai rapid la Nurburgring decat Lamborghini, Porsche si Ferrari

Noul Chevy Camaro Z/28, mai rapid la Nurburgring decat Lamborghini, Porsche si Ferrari
  • Noul Chevrolet Camaro Z/28 a fost lansat in primavara, in cadrul Salonului Auto de la New York
  • Muscle car-ul american ascunde sub capota un V8 de 7.0 litri si ceva mai mult de 500 cai putere
  • Chevrolet Camaro Z/28 a reusit sa parcurga un tur la Nurburgring in 7 minute si 37 de secunde
Distribuie pe Facebook

Americanii de la General Motors par sa fi luat in serios provocarea numita Nurburgring.

Dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la New York din primavara acestui an, noul Chevrolet Camaro Z/28 ascunde sub capota sa bombata un propulsor V8 de sapte litri, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan ceva mai mult de 500 cai putere si 637 Newton-Metri. De asemenea, muscle car-ul american se mai bucura si de prezenta unei transmisii cu sase rapoarte, respectiv a unui sistem de tractiune spate, la toate aceste specificatii tehnice adaugandu-se si o reducere a greutatii cu pana la 136 de kilograme comparativ cu varianta ZL1.

Daca mai luam in considerare si kitul aerodnamic special conceput, jantele ultra usoare incaltate cu pneuri de inalta performanta, suspensia inzestrata cu arcuri intarite, respectiv amortizoare ajustabile si sistemul de franare echipat cu discuri ceramice, putem spune ca noul Chevrolet Camaro Z/28 se anunta a fi muscle-car-ul perfect pentru iesirile pe circuit. Indeajuns insa cu teoria! S-aruncam o privire si asupra realitatii!

Prezent recent in cadrul complexului de la Nurburgring, noul si impresionantul Chevrolet Camaro Z/28 a reusit sa parcurga cei peste 20 de kilometri ai infricosatorului Iad Verde in aproximativ sapte minute si 37 de secunde. Drept urmare, muscle-car-ul american se poate lauda ca este mai rapid decat nume mari ale industriei auto, precum Lexus LFA, Mercedes SLR722 GT, Ferrari 458 Italia, Porsche 991 Carrera S, Mercedes SLS AMG, Lamborghini Gallardo LP570-4 SuperLeggera si chiar Lamborghini Murcielago LP670!

Distribuie pe Facebook
mai multe