Noul Chrysler 200 este un esec confirmat, din cauza plafonului mult prea aerodinamic

Noul Chrysler 200 este un esec confirmat, din cauza plafonului mult prea aerodinamic
  • Masina nu a primit aprobarea Consumer Reports
  • De vina este designul mult prea aerodinamic
  • Eroarea vine dupa scandalul spagii la dealerii din SUA
Distribuie pe Facebook

Grupul Fiat-Chrysler a lansat recent dincolo de ocean noul Chrysler 200, un sedan din clasa medie. Problema este insa ca masina a fost construita mai mult cu gandul la estetica, in loc de functionalitate, motiv pentru care s-a transformat deja intr-un esec de vanzari si de imagine...

In cadrul Salonului Auto de la Detroit, Sergio Marchionne, CEO-ul grupului Fiat-Chrysler, a declarat ca noul model Chrysler 200 a picat testul celor de la Consumer Reports, autoritatea americana in domeniul recenziilor auto. Marchionne a recunoscut ca e vorba de o greseala a designerilor care au fost luati de val si s-au gandit la o linie foarte coborata a plafonului in partea din spate, ce a dus la o portiera de mici dimensiuni.

Cu alte cuvinte, pentru a deveni cea mai aerodinamica masina din clasa, ceea ce si este, Chrysler 200 are portierele din spate foarte joase si urcarea, sau coborarea de pe bancheta se face cu dificultate. Iar locul pentru pasageri mai inalti... lipseste. De aici, si raportul celor de la Consumer Reports, care nu recomanda din toata inima acest model, momentan...

Chrysler 200

Marchionne a dat vina direct pe designerii FCA care nu au copiat o masina de undeva ci au copiat, asa cum spune si el, linia plafonului si conturul stalpilor din spate de la Hyundai Sonata, o masina cu aceleasi probleme de ergonomie si spatiu. Ba chiar seful Fiat-Chrysler i-a facut pe designeri intr-un mod elegant fraieri, spunandu-le "dummies" pentru eroarea facuta.

Asadar, in ciuda unui aspect interesant, masina nu e tocmai cea mai reusita si nici cea mai cautata in aceste momente. Din pacate, lovitura de imagine vine dupa ce un scandal urias in care sunt implicati mai multi dealeri Fiat-Chrysler, a lovit din plin industria auto saptamana trecuta. Speram doar ca exista si vesti bune in randul acestui grup care incearca sa supravietuiasca pe o piata in dezvoltare, dar care nu reuseste sa ofere automobile foarte atragatoare si competitive.

Sursa: Autoblog.com

Chrysler 200

Distribuie pe Facebook
mai multe