Noul Ford Focus 2015: reinventarea hatchback-ului (FOTO si VIDEO)

Noul Ford Focus 2015: reinventarea hatchback-ului (FOTO si VIDEO)
  • Premiera pentru Europa: sistemul SYNC 2
  • Motorizari cu puteri intre 85 si 180 cp
  • Motoarele 1.5 EcoBoost se vor fabrica la Craiova
Distribuie pe Facebook

Noua generatie de Ford Focus este gata sa se arate publicului larg in standul producatorului de la Geneva. Ford Focus 2015 se prezinta ca fiind o masina inovativa ce va prelua conducerea in segmentul compact.

Cu ocazia deschiderii portilor de la Salonul Auto din Geneva, saptamana viitoare, Ford prezinta noua generatie de Focus, cel mai vandut model din lume. Noul Ford Focus promite sa fie un hatchback cu tehnologie avansata si eficienta imbunatatita la cote maxime.

Designul noului Focus nu este unul surprinzator, acest model urmand identitatea de imagine introdusa odata cu Fiesta. Masina are o grila orizontala remarcabila ce sustine limbajul global al marcii numit One Ford, cu grila generoasa pe care o intalnim pe Mondeo si Fiesta. Masina este disponibila in doua culori exterioare, Deep Impact Blue si Glace Blue, are o postura mai lata si joasa, o capota redesenata, faruri mai subtiri, elemente cromate si stopuri mult mai reduse ca si dimensiuni.

Ford Focus 2014Noul Focus se va vinde atat in varianta de caroserie hatchback, cat si break

Interiorul lui Ford Focus 2015 a fost redesenat, urmand indicatiile clientilor. Mai precis, butoanele au fost pozitionate intuitiv, volanul este cu design nou, consola centrala are mai putine butoane si finisajele sunt negru satin combinat cu crom. Spatiul de depozitare central este mai generos, cotiera este acum glisanta, iar izolarea fonica a fost imbunatatita.

Noul Focus se va bucura in premiera pe piata europeana de SYNC 2, sistemul avansat de infotainment al marcii Ford, care include un ecran tactil color de inalta rezolutie si control vocal avansat pentru un acces mai facil la functiile audio, navigare, aer conditionat si la telefoane mobile.

Ford Focus 2015 este primul model Ford la nivel global care ofera noua tehnologie hands-free Perpendicular Parking care ajuta soferii sa parcheze perpendicular cu spatele paralel cu alte masini. Functia imbunatatita Active City Stop functioneaza acum la viteze de pana la 50 km/h si ajuta soferul sa evite accidentele in caz de impact iminent, activand franele automat.

Ford Focus 2014

"Noul Focus ofera o multime de functii si tehnologii noi si de ultima generatie, dar in acelasi timp aceasta generatie a fost rafinata si simplificata", a spus Sherif Marakby, director linie vehicule, Ford of Europe.

Pentru noua generatie de Focus, Ford a pregatit o gama noua de motorizari. Printre acestea se numara si noul benzinar EcoBoost de 1.5 litri, dar si noul propulsor pe motorina TDCi de 1.5 litri. Aceste motoare se vor fabrica la Craiova.

Noul Focus va fi primul model de pe piata europeana care va fi echipat cu noul motor eficient pe benzina EcoBoost de 1,5 litri (150 CP si 180 CP) si cu noul motor diesel TDCi de 1,5 litri (95 CP si 120 CP). Focus va continua sa fie echipat cu motorul pe benzina EcoBoost de 1 litru (100 CP si 125 CP), care a fost cumparat de o treime dintre clientii Focus anul trecut si a fost desemnat Motorul International al Anului in 2012 si 2013. Va exista de asemenea o noua versiune a motorului EcoBoost de 1 litru cu emisii de 99 g/km CO2, primul motor non-hibrid al unei masini de familie de pe piata europeana cu emisii sub 100 g/km CO2.

Ford Focus 2014

Noul Focus va fi dotat in premiera pentru un model Ford in Europa cu padele de schimbare a treptelor de viteza care vor permite soferilor sa controleze schimbarile de trepte fara a-si lua mana de pe volan. Padelele vor fi disponibile ca optiune impreuna cu toate transmisiile automate PowerShift, atat cele diesel, cat si cele pe benzina.

Ford a lansat prima generatie Focus in 1998 si de atunci au fost vandute peste 12 milioane de unitati in toata lumea, inclusiv 6,9 milioane de unitati in Europa. Actuala generatie Focus a fost confirmata luna trecuta ca fiind cel mai bine vandut model din lume, conform analizei efectuate de Ford asupra datelor cu privire la inmatriculari furnizate de Polk pentru primele noua luni ale anului 2013.

Ford Focus 2014Ford Focus 2014

Ford Focus 2014Ford Focus 2014

Ford Focus 2014

Ford Focus 2014

Ford Focus 2014Ford Focus 2014Ford Focus 2014

Ford Focus 2014Ford Focus 2014

Ford Focus 2014

Ford Focus 2014

Ford Focus 2014

Ford Focus 2014

Ford Focus 2014

Ford Focus 2014

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (69) Poze Ford Focus 2014
mai multe