Noul FORD FOCUS ST este aici: pana la 280 CP si tehnologii imprumutate de la GT si Mustang

Noul FORD FOCUS ST este aici: pana la 280 CP si tehnologii imprumutate de la GT si Mustang
  • Poate fi comandat fie cu un motor pe benzina, fie cu unul diesel
  • Are tehnologii preluate de la Ford GT, F-150 Raptor si Mustang
  • Debutul pe piata va avea loc in vara acestui an
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a prezentat lumii intregi noul Focus ST. Hot-hatch-ul a primit mai multe imbunatatiri, estetice dar mai ales tehnice, inclusiv cateva tehnologii imprumutate de la supercar-ul GT sau de la Mustang.

Noua generatie Ford Focus poate fi comandata in mai multe niveluri de echipare, de departe cel mai popular fiind ST-Line. Incepand cu vara acestui an insa, fanii compactei americane vor putea comanda si varianta ST, adica o alternativa la hot-hatch-uri precum Golf GTI sau Peugeot 308 GTi.

Constructorul din Dearborn tocmai a publicat primele imagini si informatii cu privire la noul Focus ST. Aflam asadar ca sportiva vine inainte de toate cu niste modificari estetice, comparativ cu un Focus standard, inclusiv cu o grila noua care faciliteaza si mai bine racirea motorului, jante din aliaj de 18 sau 19 inch cu design unic si o aripa spate care creste forta de apasare.

Ford Focus ST

Noul Ford Focus ST poate fi comandat in mai multe nuante de caroserie, printre care Ford Performance Blue, Orange Fury, Magnetic Grey, Ruby Red si Shadow Black, iar clientii pot opta inclusiv pentru un pachet Performance care aduce etriere rosii si o tehnologie CCD care monitorizeaza la fiecare doua milisecunde starea suspensiei, a sasiului si a pedalei de frana pentru a optimiza raspunsul amortizoarelor.

Ford Focus ST

Cele mai notabile imbunatatiri aduse interiorului sunt scaunele Recaro, schimbatorul de viteze din aluminiu si gravat cu sigla ST, display-ul de 8 inch al sistemului de infotainment Sync 3 (compatibil cu Android Auto si Apple CarPlay), dar si un instrumentar de bord inspirat din cel al lui Ford GT.

Acesta din urma include si un ecrat TFT cu diagonala de 4.2 inch care afiseaza diverse informatii si date despre presiunea turbinei sau temperatura uleiului.

Ford Focus ST

In ceea ce priveste spatiul, constructorul american de automobile sustine ca noul Focus ST ofera cel mai mare spatiu din segment pentru genunchii pasagerilor din spate.

Hot-hatch-ul poate fi comandat fie cu un propulsor pe benzina, fie cu unul diesel. In prima categorie intra unitatea turbo de 2.3 litri EcoBoost care dezvolta 280 de cai putere la 5.500 de rotatii pe minut si 420 Nm cuplu intre 3.000 si 4.000 rpm. In aceste conditii, masina atinge 100 de km/h in mai putin de sase secunde, dupa cum sustin americanii de la Ford.

Ford Focus ST

Una dintre vestile bune este ca aceasta motorizare a primit tehnologia anti-lag disponibila pe GT si pe F-150 Raptor, o functie care ii permite sa livreze instantaneu puterea in modurile de condus Sport si Track (disponibil doar pe modelele cu pachet Performance). Cel de la volan mai are la dispozitie inca doua moduri de condus si anume Normal si Slippery/Wet.

Ford Focus ST

O alta tehnologie preluata, de aceasta data de pe Mustang, este cea care sincronizeaza turatia motorului cu treptele cutiei de viteze, adica acel sistem rev-match. Daca tot am adus vorba de transmisie, trebuie sa stii ca cea manuala cu sase trepte este standard si cea automata cu sapte trepte si padele montate in spatele volanului este inclusa pe lista de optionale.

Ford Focus ST

Acelasi Ford Focus ST poate fi comandata si alaturi de un motor diesel EcoBlue de 2.0 litri, care livreaza 190 de cai putere la 3.500 de rotatii pe minut si 400 Nm cuplu intre 2.000 si 3.000 rpm. Partea buna la acest propulsie pe motorina este ca ofera 360 Nm cuplu de la 1.500 de rotatii pe minut.

Ford Focus ST

Oferta hot hatch-ului american include, deasemenea, si cateva sisteme de siguranta printre care Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Lane-Centering, Adaptive Front Lighting System, Active Park Assist 2 sau Evasive Steering Assist.

Ford Focus ST

Ford Focus ST

Ford Focus ST

Ford Focus ST

Ford Focus ST

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Ford Focus ST
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Februarie 2019