Noul Ford Mondeo ne dezvaluie toate atuurile sale tehnice si tehnologice

Noul Ford Mondeo ne dezvaluie toate atuurile sale tehnice si tehnologice
  • Noul Mondeo se anunta cel mai tehnologizat Ford vandut vreodata in Europa
  • Modelul american promite, printre altele, si franare activa sau centuri gonflabile
  • FGama de motorizari include numeroase optiuni diesel, pe benzina si hibrid
Distribuie pe Facebook

Noul Mondeo va fi cel mai tehnologizat autoturism Ford vandut vreodata in Europa, anunta oficialii companiei de peste Ocean. In plus, rivalul modelului Volkswagen Passat ne-a pregatit cateva surprize si din punctul de vedere al gamei de motorizari.

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Paris 2012 si amanat apoi vreme de doi ani din cauza climatului economic de pe Batranul Continent, noul Mondeo se pregateste sa ia in cele din urma cu asalt showroom-urile producatorului american de automobile.

Pentru a face fata cu brio provocarii venite din partea Volkswagen-ului Passat B8, cea de-a cincea generatie a popularului model Ford de clasa medie promite o gama de motorizari extrem de variata, clientii avand la dispozitie la momentul lansarii inclusiv un 1.5 EcoBoost de 160 CP construit la Craiova.

Alte optiuni pe benzina includ un 2.0 EcoBoost oferit in doua versiuni de putere, de 203 si 240 CP, in timp ce anul 2015 va completa acest departament cu premiata unitate turbo in trei cilindri, de 1.0 litri si 125 cai putere.

Pentru cei care prefera propulsoarele turbodiesel, noul Mondeo se poate lauda cu un 2.0 TDCi de 150 sau 180 cai putere, aceste doua variante putand fi accesorizate, de asemenea, si cu un sistem de tractiune integrala.

Ford Mondeo - Galerie Foto

Ford Mondeo - Galerie Foto

Ulterior, cea de-a cincea generatie a popularului model Ford de clasa medie va adopta sub capota si o motorizare TDCi cu capacitate de 1.6 litri si emisii de dioxid de carbon de numai 94 grame per kilometru, respectiv un 2.0 bi-turbodiesel de 210 CP si 450 Nm.

Asa cum anuntam anterior, printre alegerile disponibile se mai numara si una de tip hibrid, ce combina un propulsor pe benzina de doi litri cu doua motoare electrice si un pachet de baterii litiu-ion de 1.4 kWh.

Pe plan tehnologic, noul Mondeo se lauda cu directie asistata electric, al carei raspuns se modifica in functie de cele trei setari - Comfort, Normal sau Sport - ale sasiului ajustabil. De asemenea, cea de-a cincea generatie a popularului model Ford de clasa medie dispune si de faruri adaptive cu tehnologia LED.

La nivel de interior, principalele atractii sunt reprezentate de ceasurile de bord partial digitale si de sistemul de infotainment Sync 2, ce afiseaza toate informatiile vitale prin intermediul unui ecran tactil cu diagonala de opt inch.

Franarea activa, cruise controlul adaptiv, camera si radarul frontale utilizate pentru detectarea pietonilor, respectiv centurile gonflabile si "ajutoarele" pentru mentinerea benzii de mers se regasesc in prim planul listei cu dotari de siguranta.

Ford Mondeo - Galerie FotoFord Mondeo - Galerie Foto

Ford Mondeo - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Ford Mondeo - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 24 Septembrie 2014