Noul Ford Mustang urca in varful celei mai inalte cladiri din lume

Noul Ford Mustang urca in varful celei mai inalte cladiri din lume
  • Noul Ford Mustang a debutat in Orientul Mijloc
  • Muscle car-ul american a urcat in varful Burj Khalifa
  • Automobilul a fost adus pe bucati si reasamblat
Distribuie pe Facebook

Ford celebreaza debutul noului Mustang pe piata din Orientul Mijlociu printr-un eveniment unic, organizat la etajul 112 al cladirii Burj Khalifa.

Vreme de 50 de ani si cinci generatii, iconicul Ford Mustang a fost disponibil la vanzare exclusiv in Statele Unite ale Americii. Situatia se va schimba insa odata cu lansarea noului model care, incepand cu anul viitor, va putea fi comandat inclusiv de clientii din Orientul Mijlociu.

Pentru a celebra acest moment unic in istoria legendarului sau muscle car, Ford a luat un exemplar Mustang GT Convertible de culoare galbena si a urcat cu el pana la etajul 112 al celei mai inalte cladiri din intreaga lume- iar aici ne referim la Burj Khalifa.

Ford Mustang la Burj Khalifa

Indraznetul eveniment pus la cale de oficialii producatorului american de automobile nu a fost lipsit de peripetii, actorul fiind "sectionat" in sase bucati diferite pentru a putea escalada cei 399 de metri cu lifturile iconicului zgarie-nori din Dubai.

Odata ajuns in varf, Mustang-ul GT Convertible a ajuns pe mainile unei echipe formate din sase ingineri antrenati special pentru aceasta misiune si transportati tocmai de la sediul companiei auto, din Dearborn, Michigan.

Cum a decurs procesul de reasamblare, care s-a intins pe parcursul a nu mai putin de 12 ore, ramane sa aflam chiar din urmatorul material video. Nu insa inainte de a remintim ca noul Ford Mustang va fi disponibil la vanzare, din 2015, inclusiv pe piata auto din Europa.

Gama de motorizari va fi limitata pe Batranul Continent la numai doua optiuni, marea batalie dandu-se intre o unitate turbo de 2.3 litri cu 300+ CP sub capota si un propulsor V8 aspirat de cinci litri, capabil sa livreze rotilor spate peste 400 cai putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe