Noul Ford Transit Custom castiga titlul 'International Van of the Year'

Noul Ford Transit Custom castiga titlul 'International Van of the Year'
Noul Ford Transit Custom a fost desemnat "International Van of the Year 2013" in cadrul Salonului IAA pentru Vehicule Comerciale de la Hanovra, devenind astfel al patrulea membru al familiei Transit care castiga acest premiu foarte ravnit.
Distribuie pe Facebook

Transit Custom a obtinut 117 puncte dintr-un total maxim posibil de 133 de puncte, din partea juriului format din 24 de jurnalisti de profil, mai mult decat punctajele totale combinate ale ocupantelor locurilor doi si trei - Dacia Dokker, respectiv Mercedes-Benz Citan. Modelul calca pe urmele modelelor Transit (2001), Transit Connect (2003) si Transit (2007) stabilind un nou record de patru victorii pentru familia Ford Transit in istoria de 22 de ani a competitiei.

"Transit Custom este un nou tip de vehicul comercia de 1 tona - solida si practica, dar si aspectuoasa si manevrabila," a declarat Barb Samardzich, Vicepresedinte Dezvoltare Produse, Ford Europa. "Imbinarea trainiciei si consumului legendare ale Transit cu un design si dotari similare autovehiculelor a fost o sarcina foarte dificila, dar inginerii nostri au reusit acest lucru," a adaugat ea. "Suntem foarte mandri ca eforturile lor au fost recunoscute printr-un premiu atat de important."

Premiul pentru anul 2013 a fost prezentat la finele primei zile dedicate presei la Salonul de la Hanovra. Ford aduce la acest salon noul Transit Custom, care reprezinta o generatie complet noua de vehicule comerciale de 1 tona, impreuna cu noul Transit si noul Transit Connect. Ford a anuntat recent ca isi valorifica strategia de platforme globale si isi remodeleaza complet intreaga linie de vehicule comerciale pentru Europa in urmatorii doi ani.

Transit Custom ofera o capacitate de incarcare de top in clasa sa, inclusiv o serie de caracteristici inovative in materie de spatiu, precum trapa de incarcare din peretele despartitor pentru obiectele foarte lungi si suportul de plafon integrat care poate fi pliat atunci cand nu este folosit. Soferul beneficiaza de cele mai recente tehnologii Ford, precum Lane Keeping Aid (sistem de asistare la pastrarea benzii de mers) si Ford SYNC.

Varianta imbunatatita a motorului diesel Duratorq TDCi de 2,2 litri cu Auto-Start-Stop asigura un consum de combustibil de top in clasa sa, cu emisii de CO2 de 174g / km, in timp ce costurile de intretinere sunt si mai mult reduse datorita celor mai mari intervale de service din clasa sa - doi ani sau 50.000 km / 30.000 mile.

"Noul Transit stabileste noi standarde in ceea ce priveste stilul, manevrabilitatea si capacitate de incarcare," a declarat Pieter Wieman, presedintele juriului International Van of the Year. "Ford a reusit sa construiasca o autoutilitara usoara complet noua pe platforma sa globala CV, utilizand componente consacrate de tractiune si sasiu.

"Design-ul exterior si interior al acestui vehicul comercial, precum si manevrabilitatea sa sunt asemanatoare autoturismelor si, cu toate acestea, este un vehicul foarte practic si functional. Ford a acordat o mare atentie aspectelor legate de siguranta activa si pasiva a noului model si reducerii costurilor de intretinere," a declarat Wieman.

Comercializarea noului Transit Custom este pe cale sa inceapa pe toate pietele majore din Europa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Septembrie 2012