Noul Hyundai i10 pleaca de la 8.500 de lire sterline in Marea Britanie

Noul Hyundai i10 pleaca de la 8.500 de lire sterline in Marea Britanie
  • Noul Hyundai i10 debuteaza la Salonul Auto de la Frankfurt
  • Gama de motorizari include unitati cu trei si patru cilindri
  • Preturile pornesc in Marea Britanie de la 8.500 lire sterline
Distribuie pe Facebook

Noul Hyundai i10 a fost dezvaluit astazi, urmand sa aiba parte de debutul oficial luna viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Pana atunci insa, britanicii de la Auto Express au dezvaluit pretul pentru noul model, care va ajunge in showroom-uri din luna ianuarie 2014: 8.500 de lire sterline (aproximativ 10.000 de euro).

Modelul este unul de succes, de la lansarea sa in 2008 si pana acum 110.000 de exemplare fiind comercializate, i10 devenind astfel cel mai bine vandut automobil Hyundai in Regatul Unit.

Potrivit editiei electronice a revistei britanice Auto Express, noul Hyundai i10 va avea un pret de pornire in jurul a 8.500 de lire sterline (10.000 de euro), cu 150 de lire peste generatia pe care o inlocuieste.

Hyundai i10

Noul Hyundai i10 este mai mare decat precedentul

Noua generatie a unuia dintre cele mai de succes city-car-uri este mai mare decat modelul pe care il inlocuieste si vine cu un design mai evoluat din acest punct de vedere. i10 este cu 80 mm mai lung decat predecesorul sau, cu 65 mm mai lat, iar garda la sol este si ea coborata cu 50 mm. In plus, spre deosebire de vechiul model, fanii vor aprecia si marimea portbagajului, care a crescut cu 10% ajungand la 252 de litri, depasindu-l pe cel al lui VW Up! cu un litru.

Datorita ampatamentului marit cu 5 mm, Hyundai spune ca noul i10 va avea cel mai generos spatiu de picioare, totalizand o lungime combinata de 1890 de mm. Astfel, un pasager inalt de 1.8 metri va putea sta fara probleme in spatele unui sofer cu aceeasi inaltime, se lauda coreenii.

Hyundai i10

Trei variante de echipare si aceleasi motorizari

Echipamentul noului city-car include un volan incalzit imbracat in piele, posibilitate de deschidere a usilor fara cheie, limitator de viteza si functie de pilot automat (cruise control). Desi cele trei niveluri de echipare (S, SE si Premium) nu au fost decise inca, varianta de baza va include 6 airbag-uri, ESP (Electronic Stability Control) si sistem de monitorizare a presiunii din cauciucuri.

In ceea ce priveste motorizarile, se stie doar ca motoarele pe benzina vor fi aceleasi ca la vechiul i10 si la actualul Kia Picanto, cu care modelul imparte platforma. Astfel, ne putem astepta la motoarele in trei si patru cilindri de 1 litru si la cel de 1.2 litri in patru cilindri.

Hyundai i10

Distribuie pe Facebook
mai multe