Noul Jaguar XE debuteaza cu un V6 de 340 CP si planuri marete

Noul Jaguar XE debuteaza cu un V6 de 340 CP si planuri marete
  • Jaguar a prezentat oficial noul XE
  • Modelul va debuta public la Paris
  • Versiunea de top ofera 340 CP si 450 Nm
Distribuie pe Facebook

Dupa aproximativ cinci ani de absenta, Jaguar revine cu un concurent direct pentru Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class. Noul XE dispune de numeroase detalii si caracteristici remarcabile, pe lista cu atractii principale a modelului britanic facandu-si loc si o motorizare supraalimentata de trei litri si 340 de cai putere.

Anticipat de nesfarsite filme si fotografii teaser, noul Jaguar XE a fost dezvaluit in premiera mondiala chiar in cursul serii de ieri, prima aparitie publica a modelului ce (re)pune marca britanica pe harta automobilelor de clasa medie urmand a avea loc peste mai putin de o luna, cu ocazia Salonului Auto de la Paris din perioada 4 - 19 octombrie.

Proiectat pentru a concura impotriva trio-ului german format din Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class, succesorul spiritual al vechiului X-Type se remarca la nivel de exterior printr-un design sportiv, ce preia multiple detalii atat de la ultimul XF, cat si de la recent lansatul F-Type Coupe. Cele doua autoturisme ale producatorului din Whitley, Coventry au reprezentat principala sursa de inspiratie si atunci cand a venit vorba de creionarea interiorului, noul Jaguar XE oferind, cel putin din punctul nostru de vedere, unul dintre cele mai atragatoare aspecte vizuale ale segmentului din care face parte.

Jaguar XEJaguar XE

Jaguar XE

Vestile bune continua la nivelul gamei de motorizari, acolo unde versiunea de top XE S se poate lauda cu prezenta la datorie a unui propulsor V6 supraalimentat de trei litri, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan aproximativ 340 de cai putere si 450 de Newton-Metri. Adaugam pe lista cu specificatii tehnice si o transmisie automata dotata cu opt rapoarte, iar cifrele si numrele rezultate sunt dintre cele mai impresionante: circa 5.1 secunde sunt necesare pentru realizarea acceleratiei de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza maxima este limitata la 250 de kilometri pe ora.

Pentru cei care nu pun accentul pe performanta, succesorul spiritual al modelului X-Type va fi oferit si in compania altor motoare, atat pe benzina, cat si pe motorina. Informatiile cu privire la aceste unitati vor fi publicate ulterior, oficialii producatorului britanic din Whitley, Coventry precizand pentru moment ca rivalul lor pentru trio-ul german format din Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class va mai pune la dispozitia viitoriilor sai clienti, in functie de alegerea facuta, si optiunea de a alege intre tractiune spate sau integrala.

Noul Jaguar XE va fi disponibl la vanzare incepand cu anul viitor, printre punctele sale forte numarandu-se si platforma modulara realizata din aluminiu, coeficientul aerodinamic de doar 0.26, respectiv cele mai recente tehnologii in materie de siguranta si conectivitate.

Jaguar XE

Jaguar XEJaguar XE

Noul Jaguar XE S - Promo Oficial

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Jaguar XE
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Septembrie 2014