Noul Lotus Exige Sport 350 ne incanta privirile cu o cutie de viteze... la vedere

Noul Lotus Exige Sport 350 ne incanta privirile cu o cutie de viteze... la vedere
  • Lotus publica primele informatii si fotografii oficiale ale noului Exige Sport 350
  • Modelul britanic se lauda cu o putere maxima de 350 CP si o greutate minima de 1.125 kg
  • Principala atractie o reprezinta insa - fara dar si poate - mecanismul expus al cutiei de viteze
Distribuie pe Facebook

Trei detalii mari si late definesc noul Lotus Exige Sport 350: plusul de putere, minusul din dreptul greutatii si, preferatul nostru, mecanismul expus al cutiei de viteze.

Gama de modele a companiei Lotus s-a imbogatit zilele acestea cu un nou model, botezat Exige Sport 350 si oferit spre comercializare la un pret minim de 74.000 de euro.

Ce ofera in schimbul acestei sume de bani sportivul britanic? Pai, pentru inceput, un total de 350 de cai putere, dupa cum o sugereaza si denumirea sa, de altfel.

Plusul din dreptul motorizarii V6 dotate cu un compresor mecanic si o capacitate cilindrica de 3.5 litri nu reprezinta insa singura veste buna, acelasi Lotusi Exige Sport 350...

Lotus Exige Sport 350Lotus Exige Sport 350

Lotus Exige Sport 350

... ei bine, acelasi Lotus Exige Sport 350 promitand inclusiv un minus de aproximativ 50 de kilograme comparativ cu vechiul Exige S sau, daca vrei, o greutate de 1.125 kg.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza acum in numai 3.9 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi nestingherit incursiunea pana la 274 km/h.

O serie de imbunatatiri ne intampina si la nivelul trenului de rulare, modificarile aduse suspensiei si sistemului de franare traducandu-se in performante superioare pe circuit.

Si totusi, detaliul nostru preferat atunci cand vine vorba despre noul Lotus Exige Sport 350 consta in mecanismul expus al transmisie manuale cu sase rapoarte.

Asta nu inseamna insa neaparat ca pachetul aerodinamic care abunda in elemente supradimensionate sau combinatia de piele si tartan ne vor lasa indiferenti. Ba dimpotriva.

Revenim la primul paragraf si reamintim ca sportivul britanic va fi disponibil la vanzare pentru 74.000 de euro, incepand cu luna februarie a anului viitor. Ulterior, clientii vor putea opta si pentru o versiune Roadster.

Lotus Exige Sport 350

Lotus Exige Sport 350

Lotus Exige Sport 350

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (32) Poze Lotus Exige Sport 350
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Decembrie 2015