Noul Mercedes GLS debuteaza oficial, se autoproclama "S-Class-ul SUV-urilor"

Noul Mercedes GLS debuteaza oficial, se autoproclama "S-Class-ul SUV-urilor"
  • Mercedes publica primele informatii si fotografii oficiale ale noului GLS
  • SUV-ul german propune numeroase imbunatatiri la nivel de interior si exterior
  • Gama de motorizari include patru optiuni mari si late, cu pana la 585 CP
Distribuie pe Facebook

Deconspirat de o mana de fotografii oficiale scapate zilele acestea pe internet, noul Mercedes GLS renunta la toate secretele sale si ni se prezinta in detaliu cu aproximativ doua saptamani inaintea debutului public programat pentru Salonul Auto de la Los Angeles.

Autoproclamat "S-Class-ul SUV-urilor", inlocuitorul actualului GL-Class propune numeroase imbunatatiri la nivel de exterior, grila radiatorului caracterizata de doua lamele dispune orizontal, dar si spoilerul fata restilizat in linie cu actualul limbaj de design al gamei germane fiind dintre cele mai notabile.

Nu vor trece insa neobservate nici capota proeminenta a motorului, blocurile optice echipate cu tehnologia LED sau aripile laterale injectate cu steroizi, jantele livrate in numeroase dimensiuni si stiluri, respectiv tips-urile cromate din dotarea spoilerului spate completand lista schimbarilor vizibile inca de la prima vedere.

Pentru cei mai privilegiati, imbunatarile aduse de Mercedes-ul GLS continua si la nivel de interior, acolo unde oferta continua sa includa sapte scaune. Sapte scaune imbracate in piele fina si acompaniate de o noua consola centrala, ce adopta in partea posterioara un ecran de tip tableta pentru sistemul de infotainment.

Mercedes GLS

Mercedes GLSMercedes GLS

Nou este si volanul multifunctional in trei spite, printre detaliile modificate de designerii germani numarandu-se si ceasurile de bord. De asemenea, sistemul de infotainment anterior mentionat poate fi acum controlat inclusiv prin intermediul unui touchpad pozitionat intre cele doua scaune fata.

In ceea ce priveste gama de motorizari, inlocuitorul actualului GL-Class propune patru unitati mari si late - atat la propriu, cat si la figurat, dintre care numai una singura pe motorina: vezi versiunea 350 d, caracterizata de un V6 turbo de trei litri, 258 de cai putere si 620 de Newton-Metri.

Cat despre propulsoarele pe benzina, meniul porneste cu varianta GLS 400 livrata la pachet alaturi de un V6 twin-turbo de trei litri si 333 de cai putere, contiuna cu optiunea GLS 500 ce ofera 455 CP dintr-un V8 de 4.6 litri supraalimentat cu doua turbine si se incheie intr-un final cu modelul GLS 63 AMG.

Model ce gazduieste un compartimentul motor un potent V8 bi-turbo de 5.5 litri si 585 de cai putere, ce propulseaza noul Mercedes GLS de la 0 la 100 km/h in numai 4.6 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la pragul celor 250 de kilometri pe ora.

Mercedes GLS

Mercedes GLS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze Mercedes GLS
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 4 Noiembrie 2015