Noul Mini apare in cateva imagini oficiale cu cateva ore inaintea debutului sau

Noul Mini apare in cateva imagini oficiale cu cateva ore inaintea debutului sau
  • Noua generatie Mini Cooper va fi dezvaluita in cursul zilei de astazi
  • Pana atunci, hatchback-ul britanic si-a facut aparitia pe internet
  • Gama de motorizari va include atat motoare pe benzina, cat si unitati diesel
Distribuie pe Facebook

Noul Minii a ajuns pe internet, cu doar cateva ore inaintea lansarii sale oficiale. Astfel spus, ultima generatie a celui mai de succes hatchback britanic si-a facut aparitia in mediul online in doua fotografii profesionale.

O serie de imagini spion au relevat, in mare parte, punctele forte ale noului model Mini, insa astazi, cu cateva ore inainte de prezentarea oficiala, pe internet au aparut cele mai bune fotografii de pana acum. Din cate se pare, aceste cadre fac parte din portofoliul de imagini oficiale si prezinta varianta Cooper S, vopsita in galben cu dungi negre si plafon in aceeasi culoare.

Mini Cooper - Primele poze

Referitor la ceea ce vom gasi sub capota, noul Mini Cooper va fi echipat inca de la lansare cu o motorizare de 1.5 litri si 135 de cai putere, precum si cu unitatea in patru cilindri de 2.0 litri, capabila sa dezvolte 190 de cai putere. Singurul motor diesel confirmat pana acum este propulsorul de 1.5 litri si 115 cai putere, care se lauda acum cu o eficienta imbunatatita cu pana la 7% fata de vechea unitate de 1.6 litri pe care o inlocuieste. Oficialii companiei nu au dat detalii, insa se pare ca vor mai exista si alte motorizari care urmeaza sa intre in gama Mini pe parcurs.

Mini Cooper - Primele pozeMini Cooper - Primele pozeMini Cooper - Primele poze

Versiunea de inalta performanta Cooper S va fi propulsata de un motor nou, pe benzina, cu un litraj de 2.0 litri si 190 de cai putere, in timp ce modelele John Cooper Works vor beneficia de acelasi motor, dar modificat, pentru a livra 220 de cai putere. Ambele variante de propulsie (diesel si benzina) sunt oferite cu transmisii manuale si automate de generatie noua, care ofera si sistemul start/stop.

Noul Mini Cooper se bazeaza platforma cu tractiune fata si integrala dezvoltata de BMW, numita UKL1 (Unter Klasse1 sau Entry Level1) si cunoaste o expansiune in ceea ce priveste marimea, desi compania producatoare spune ca masa totala a fost redusa.Ultima generatie a celui mai de succes hatchback britanic cuprinde si o serie de tehnologii de siguranta cu totul noi, inclusiv o noua capota, care va deveni o caracteristica standard pe noul hatcback Mark 3.

Vanzarile vor debuta in prima parte a lui 2014.

Mini Cooper - Primele pozeMini Cooper - Primele poze

Mini Cooper - Primele pozeMini Cooper - Primele pozeMini Cooper - Primele poze

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Mini Cooper - Primele poze
mai multe