Noul model de la SKODA are de-acum un nume. Vine in acest an si concureaza cu Volkswagen GOLF

Noul model de la SKODA are de-acum un nume. Vine in acest an si concureaza cu Volkswagen GOLF
  • Skoda a dezvaluit numele noului model
  • Acesta inlocuieste actualul Rapid
  • Va fi disponibil numai in versiune hatchback
Distribuie pe Facebook

Constructorul ceh de automobile a publicat mai multe informatii, printre care si numele, despre hatchback-ul compact care urmeaza sa inlocuiasca modelul Rapid si sa concureze cu Volkswagen-ul Golf.

Gandit de la bun inceput ca un model care sa se situeze in gama intre Fabia si Octavia, Rapid nu a reusit sa se ridice la asteptarile reprezentantilor Skoda si mai mult decat decat atat, nu a prea convins clientii. Tocmai de aceea brand-ul din Mlada Boleslav a recunoscut cu ceva timp in urma ca noua generatie va fi disponibila doar in versiune hatchback si va primi un nume nou.

Asadar, vorbim despre un rival pentru Volkswagen Golf (cel mai vandut model compact de pe piata europeana), care a fost anticipat de conceptul Vision RS prezentat in premiera saptamana trecuta in cadrul Salonului Auto de la Geneva. De la acesta din urma, noul hatchback urmeaza sa preia mai multe elemente de design exterior si interior.

Skoda Scala

Totodata, noul model va oferi o serie de tehnologii care in mod obisnuit sunt disponibile in segmentele superioare de pret. Cel putin asta au declarat cu putin timp in urma reprezentantii Skoda, odata cu confirmarea numelui acestui hatchback misterios.

Acesta va fi denumit Scala, un termen care provine din limba latina si inseamna "scari". De unde aceasta denumire? Simbolizeaza ascensiunea treptata a constructorului din ultimii ani. In plus, Skoda a declarat ca Scala va fi primul model vandut in Europa care va avea numele marcii inscriptionat pe spate, in locul clasicului logo.

Skoda Scala

"Cu noul Skoda Scala deschidem un capitol proaspat in clasa compacta Skoda. Este o dezvoltare complet noua care stabileste standarde in termeni de tehnologie, siguranta si design," explica Bernhard Maier, CEO-ul Skoda.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Octombrie 2018