Noul Opel Cascada - Decapotabila incantatoare cu forme atletice

Noul Opel Cascada - Decapotabila incantatoare cu forme atletice
Inapoi la cele mai intense experiente auto: veti conduce in compania soarelui, care va va mangaia usor pielea cu razele sale calde; veti simti densitatea aerului crescand odata cu marirea vitezei; lasand capul pe spate veti vedea ca nimic nu va va obstructiona campul vizual: va veti putea astfel cufunda in cerul albastru. Acesta sunt doar cateva dintre experientele obisnuite la bordul modelului Cascada.
Distribuie pe Facebook
Modelul Cascada, varianta decapotabila pentru toate anotimpurile a marcii Opel, care va fi lansata la inceputul anului 2013, este un autovehicul cu patru locuri elegant, cu o silueta alungita si un acoperis din material textil de inalta calitate. Tintind spre varful gamei Opel, modelul Cascada este o decapotabila de dimensiuni medii nu numai prin dimensiunile sale (lungime: 4.697 mm; latime 1.840 mm fara oglinzile exterioare), dar si prin alura sa, prin tehnologiile si functiile premium pe care le ofera.
Dupa cateva generatii de modele Kadett compacte si Astra cabriolet, Opel se intoarce la o veche traditie a decapotabilelor cu patru locuri de dimensiuni medii, prestigioase si rare, cu acoperis din material textil, care dominau anii '50 si '60, precum Kapitan si Rekord, dar intr-o maniera noua si proaspata si integrand cele mai bune tehnologii moderne. Modelul Cascada asigura o experienta de conducere precisa, datorita caroseriei sale extrem de rigide, suspensiei fata HiPerStrut si sistemului de amortizare adaptiva FlexRide. Soferul si pasagerii din fata se pot bucura de experienta rularii cu acoperisul premium din material textil coborat, actionat prin apasarea unui buton in 17 secunde, la viteze de pana la 50 km/h. Dispozitivele de ghidare a centurii de siguranta actionate electric, tapiteria din piele Nappa exclusivista si scaunele ventilate si ergonomice, precum si sistemele de siguranta insesizabile si vigilente va fac viata mai linistita si sigura.
Thomas Sedran, Vicepresedinte al Consiliului de administratie al Adam Opel: "Segmentul de autovehicule cabriolet de dimensiuni medii este populat doar de autovehiculele foarte scumpe ale producatorilor de modele premium. Cu modelul Cascada, Opel ofera toate functiile tipice si calitatile premium ale unei decapotabile de dimensiuni medii, dar la un pret accesibil. Cascada desavarseste ofensiva de produs a marcii Opel: in 2012 si 2013, ne dezvoltam portofoliul si patrundem pe segmente complet noi, cu autovehiculul electric Ampera, modelul Mokka SUV de dimensiuni mici, popularul model de oras ADAM si acum cu aceasta decapotabila de dimensiuni medii."

Noul Opel Cascada - Decapotabila incantatoare cu forme atletice

Atitudine: eleganta pura a acoperisului din material textil va asigura momente de placere maxima in aer liber

Datorita posturii sale late si unei continuitati fluide a formelor sculpturale, specifica marcii Opel, designul modelului Cascada reflecta eleganta clasica si atemporala a "autovehiculelor maiestuoase" ale unei perioade de glorie apuse. Cu acoperisul coborat pentru conducerea in aer liber, modelul Cascada prezinta un profil de o simplitate desavarsita: in spatele montantului A solid si inclinat in mod elegant nu exista niciun capac al acoperisului sau alt element de protectie vizibil impotriva rasturnarii care sa diminueze efectul produs de silueta autovehiculului.

Dincolo de aceasta simplitate si pentru un plus de dramatism, elegantul "tais" specific marcii Opel din partea inferioara a caroseriei este oglindit in partea superioara a acesteia printr-un pliu dinamic care se indreapta in sus spre partea din spate, pana la blocurile optice arcuite. Linia mediana usor ridicata este accentuata de o banda cromata orizontala, care se arcuieste in mod elegant in jurul postului de conducere, trasand in mod cursiv si elegant linia de demarcatie dintre acoperis si caroserie.

"Majoritatea decapotabilelor arata bine cu acoperisul coborat, dar multe lasa o impresie de stangacie cu acoperisul ridicat. Datorita acoperisului din material textil de inalta calitate si aerodinamic, cu un profil perfect si unitar, modelul Opel Cascada face o impresie frumoasa si cu acoperisul ridicat", a declarat Malcom Ward, Director de design exterior.

Noul Opel Cascada - Decapotabila incantatoare cu forme atletice

Sculptata cu gust pentru a etala o forma proeminenta ce inspira putere, capota se situeaza deasupra unei grile frontale adancite cu aplicatii cromate indraznete. Proiectoarele de ceata sunt incadrate in doua elemente sub forma de inotatoare de rechin rasturnata, care sunt imbunatatite din punct de vedere vizual si contrabalansate de insertii cromate. Utilizand tehnologia LED, luminile diurne ale farurilor si lampile spate prezinta deopotriva designul in forma de aripa, specific marcii Opel. In spate, modulele de iluminare cu LED-uri sunt dispersate, pentru a furniza un semnal luminos puternic si energic - o caracteristica specifica autovehiculelor din clasa premium. O banda cromata impunatoare, care uneste unitatile de iluminare integrate in capacul portbagajului contrabalanseaza detaliile cromate din fata.

Pentru crearea acoperisului din material textil al modelului Opel Cascada au fost utilizate materiale de calitate superioara, alese de la furnizorii pentru cele mai prestigioase modele cabriolet premium. Acesta beneficiaza de o izolatie fonica si termica superioara, datorita unui strat special de fleece din poliester intre stratul exterior si capitonajul de la interior.

Un mecanism electro-hidraulic activat printr-un comutator amplasat intre scaunele din fata deschide acoperisul in 17 secunde la viteze de deplasare de pana la 50 km/h - modelul Cascada situandu-se astfel printre modelele de referinta in materie de actionare a acoperisului. In plus, telecomanda cheii, utilizata pentru coborarea si ridicarea acoperisului, este disponibila standard pentru toate variantele Cascada. La lansarea modelului, acoperisul din material textil va fi disponibil in trei culori. Acestea pot fi asortate cu zece vopsele diferite.

Noul Opel Cascada - Decapotabila incantatoare cu forme atletice

Excelenta: rigiditatea superioara a caroseriei se imbina cu tehnologia remarcabila a sasiului
Rigiditatea caroseriei este un criteriu esential pentru autovehiculele cu acoperis retractabil; aceasta are un impact ridicat asupra stilului de conducere, preciziei sistemului de directie, acusticii, sigurantei si confortului si ofera, de asemenea, o impresie clara asupra calitatii sale veritabile. Modelul Opel Cascada ofera un echilibru superior al rigiditatilor, datorita mai multor masuri, inclusiv impresionantele bare transversale din otel din partea inferioara a caroseriei si profilurile laterale solide. In comparatie cu generatia anterioara a variantei cabriolet, Astra TwinTop, caroseria modelului Cascada are o rezistenta la torsiune cu 43% mai mare si o rezistenta la incovoiere sporita cu 10%. Aceasta configuratie asigura o baza solida pentru suspensie si contribuie la reducerea semnificativa a zgomotului, vibratiilor si duritatii.

Noul Opel Cascada de dimensiuni medii are o postura mai impresionanta decat cea a modelului compact Astra Twin Top din 2006. Ampatamentul este cu 71 mm mai lung, ecartamentul fata cu 56 mm mai lat si ecartamentul spate cu 70 mm mai mare. Acestea constituie un avantaj in materie de manevrabilitate si stabilitate. Puntea fata a modelului Cascada dispune standard de cea mai buna tehnologie Opel pentru sasiu, cu suspensia HiPerStrut, care a fost dezvoltata initial pentru modelul Insignia OPC. Suspensia HiPerStrut (High Performance Strut) separa sistemul de amortizare si sistemul de directie si asigura cea mai mare forta de tractiune si precizie in viraje, precum si reducerea fenomenului de miscare violenta a volanului provocat de cuplul ridicat la acceleratie brusca si aderenta imbunatatita in orice situatie.

Modelul Opel Cascada are servodirectie cu pinion si cremaliera cu asistenta sensibila la viteza. Pentru reactii mai rapide din partea sistemului de directie si pentru mai multa precizie, motorul electric este montat pe cremaliera, in loc de la baza coloanei de directie. FlexRide, sistemul integrat de control complet adaptiv al sasiului dezvoltat de Opel, este, bineinteles, disponibil pentru modelul Cascada. Acesta sporeste performanta in timpul conducerii, manevrabilitatea si siguranta, intrucat se adapteaza la situatia de conducere, la stilul de conducere, precum si la preferintele soferului. Modelul Opel Cascada poate fi prevazut cu jante cu dimensiuni cuprinse intre 17" si 20". Discurile de frana au dimensiuni de pana la 326 mm in fata si 325 mm in spate.

Noul Opel Cascada - Decapotabila incantatoare cu forme atletice

Performanta: ultima generatie a motorului pe benzina 1.6 Turbo cu injectie directa
O gama larga de sisteme de propulsie va fi disponibila pentru modelul decapotabil Opel Cascada. Motorul pe benzina 1.4 Turbo deschide oferta; este combinat cu o transmisie manuala cu 6 trepte de viteza si este disponibil in doua variante de putere, de 88 kW/120 cp si 103 kW/140 cp, ambele generand un cuplu de pana la 220 Nm, datorita functiei de amplificare. In ceea ce priveste sistemele diesel, motorul 2.0 CDTI cu o putere de 121 kW/165 cp este disponibil fie cu o transmisie manuala, fie cu una automata cu 6 trepte de viteza. Acest motor genereaza un cuplu de 380 Nm atunci cand functia overboost este activata.
Atractia principala a gamei de motoare a modelului Cascada va fi motorul pe benzina 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Aceasta unitate cu injectie directa de dimensiuni medii face parte dintr-o generatie complet noua, care va debuta la inceputul anului 2013 si este conceputa pentru a asigura o calatorie foarte confortabila si un cuplu uniform, precum si o economie excelenta din punctul de vedere al consumului de carburant. Dezvolta o putere de 125 kW/170 cp la turatii cuprinse intre 1.650 si 3.200 rpm, generand un cuplu de 280 Nm datorita functiei de amplificare. Acest motor va fi disponibil cu transmisii manuale si automate cu 6 trepte de viteza. Noua transmisie cu 6 trepte de viteza cu frecare redusa a modelului Cascada prezinta o functie de selectare activa care permite schimbarea manuala a treptelor de viteza, pentru o experienta de conducere mai sportiva.
Variantele mai puternice ale motoarelor pe benzina si diesel pentru modelul Cascada vor fi lansate ulterior.

Noul Opel Cascada - Decapotabila incantatoare cu forme atletice

Seninatate: tehnologie sofisticata si functii de siguranta
Modelul Cascada combina experienta de conducere cu acoperisul coborat cu cea mai buna tehnologie dezvoltata de Opel. Aceasta include sistemul de iluminare frontala adaptiva (AFL+) cu pana la 11 functii automate, cea de-a doua generatie a camerei video frontale Opel Eye cu noile sale functii extinse (sistemul imbunatatit de recunoastere a indicatoarelor rutiere si avertizarea privind parasirea benzii de rulare, noile sisteme de monitorizare a distantei fata de autovehiculul din fata si de avertizare privind o coliziune frontala), o camera video pentru marsarier si un sistem avansat de asistenta la parcare, care faciliteaza manevrele de parcare, sistemul de asistenta pentru monitorizarea unghiului mort lateral cu alarma pe baza de ultrasunete, scaune ergonomice fata, un volan incalzit si sistemul de asistenta la pornirea in rampa.
Structura extrem de rigida a celulei pentru pasageri a modelului Cascada este fabricata cu precadere din otel de inalta rezistenta pentru cel mai redus grad de deformare si cel mai mare spatiu de supravietuire posibil in conditii de accident. Portierele prezinta bare transversale din otel de inalta rezistenta si elemente de ranforsare pe linia mediana. Montantii A care sustin parbrizul sunt fabricati din otel carbon presat. In caz de rasturnare, barele de inalta rezistenta cu arcuri activate pirotehnic se declanseaza automat in spatele scaunelor din spate. Aceste bare sunt activate si in cazul altor impacturi severe - cand sunt declansate airbagurile - pentru a pregati autovehiculul pentru eventualele impacturi secundare si rasturnare. Scaunele din fata sunt prevazute cu tetiere active cu reglare in doua directii si dispozitive duble de pretensionare a centurii de siguranta, chiar si cele doua scaune din spate avand dispozitive de pretensionare a centurii de siguranta.

Noul Opel Cascada - Decapotabila incantatoare cu forme atletice

Rasfat: postul de conducere realizat cu maiestrie asigura niveluri remarcabile de confort si functionalitate

Postul de conducere al modelului Cascada ofera un design uimitor, sculptural, dar sportiv, accentuat de detaliile precise si executate manual. Liniile panoului de instrumente sub forma de aripa, care prezinta cusaturi veritabile pe suprafetele imbracate moi, se intind catre portiere, invaluind in mod dinamic ocupantii din fata. Scaunele bogat decorate complet noi sunt disponibile in mai multe tapiterii din material textil si piele cu modele elegante in relief. Scaunele ergonomice superioare, certificate de AGR, sunt imbracate in piele Nappa eleganta si moale si beneficiaza de sisteme de incalzire si ventilatie: in zilele insorite si calduroase, aerul proaspat este admis prin orificiile din pielea perforata, pentru a spori confortul ocupantilor din fata.

Siguranta acestora este usoara si confortabila datorita unui dispozitiv electric de extindere a centurii de siguranta, care o aduce mai aproape cu ajutorul unui brat telescopic. Sistemul electric Easy Entry faciliteaza accesul rapid si confortabil in partea din spate a autovehiculului.



Opel Cascada - Video Oficial

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Noul Opel Cascada
mai multe