Noul Opel Mokka - Agilitate ridicata, consum redus

Noul Opel Mokka - Agilitate ridicata, consum redus
Opel Mokka, noul SUV de la Opel, este disponibil cu cinci sisteme de propulsie agile si eficiente, ce imbina performantele sporite de conducere cu consumul redus de carburant, printre cele mai mici din segmentul SUV-B. Motoarele oferite pe acest model SUV cu tehnologie germana, atat cele diesel cat si cele pe benzina, asigura o dinamica de conducere ridicata si putere sporita, fara scaderea nivelului de eficienta.
Distribuie pe Facebook

Modelul Mokka cu motor CDTI de 1,7 litri (96 kw/130 cp), transmisie manuala cu sase trepte de viteza si tractiune pe puntea fata are un nivel al emisiilor de CO2 de numai 120 g/km si un consum de motorina de 4,5 litri/100 km in regim mixt. Motorul genereaza un cuplu maxim de 300 Nm, fiind unul dintre cele mai eficiente unitati diesel montate pe modele SUV din acest segment. De asemenea, clientii pot alege un sistem de propulsie diesel cu tractiune pe puntea fata si transmisie automata, unic in acest segment. Aceasta varianta are un consum de 5,3 l/100 km si un nivel al emisiilor de CO2 de 139 g/km. De asemenea, este disponibila o versiune cu tractiune integrala a noului model Mokka 1.7 CDTI.

Motorul pe benzina cu supraalimentare de 1,4 litri, cu putere de 103 kW/140 cp, transmisie manuala cu sase trepte de viteza si tractiune integrala, dotari standard, are un consum de carburant de numai 6,4 litri/100 km in regim mixt, nivelul emisiilor de CO2 fiind de doar 149 g/km; astfel, motorul ramane eficient din punctul de vedere al consumului de carburant. Motorul de 1,4 litri are reactii prompte si agilitate sporita, datorita cuplului de 200 Nm.

Noul Opel Mokka - Agilitate ridicata, consum redus

Toate variantele modelului Mokka, cu exceptia versiunii 1.7 CDTI cu transmisie automata, sunt echipate cu sistemul Start/Stop ce permite reducerea consumului de carburant. Astfel, consumul redus de carburant in regim urban al modelul Mokka este garantat in permanenta, chiar si in conditii de trafic aglomerat. Clientii care doresc un autovehicul Mokka cu un motor fiabil in varianta de baza au la dispozitie motorul pe benzina de 1,6 litri, cu putere de 85 kW/115 cp.
Tractiune integrala si sasiu sofisticat
Pe langa tractiunea pe puntea fata, modelul Mokka poate fi echipat cu tractiune integrala (AWD), pentru o forta de tractiune sporita si o manevrabilitate imbunatatita. Tractiunea integrala este eficienta, inteligenta si este activata numai la cerere. Distributia cuplului poate varia in mod uniform de la 100-0 la 50-50 in conditii de aderenta scazuta. Per ansamblu, soferul beneficiaza de un sistem ce se adapteaza automat la conditiile de drum predominante. Astfel, chiar si in cazul unei aderente reduse, autovehiculul isi mentine stabilitatea.

Noul Opel Mokka - Agilitate ridicata, consum redus

Sasiul modelului Mokka asigura o tinuta de drum si o manevrabilitate excelente, chiar si pe carosabil dificil. Suspensia fata tip MacPherson a fost optimizata de catre inginerii Opel. Pentru suspensia spate, echipa de ingineri Opel au utilizat o bara de torsiune cu profil tubular in forma de U in fata rotilor din spate. Exista doua variante diferite ale acestei suspensii cu arbore compus, astfel incat poate fi montata pe autovehiculele cu tractiune integrala si pe cele cu tractiune pe puntea fata. Astfel, indiferent de motor, soferii beneficiaza de cea mai buna manevrabilitate si un control complet asupra caroseriei.

Noul SUV de la Opel, Mokka, extinde portofoliul de produse al companiei, aceasta devenind prima marca germana care patrunde pe piata in plina crestere a autovehiculelor SUV sub-compacte. In ciuda lungimii sale de 4,28 de metri, modelul Mokka poate transporta fara probleme cinci persoane intr-o pozitie confortabila. Acesta respecta, de asemenea, promisiunea Opel de a combina designul atragator cu tehnologiile inovatoare si functiile destinate clasei superioare, facandu-le accesibile pentru o categorie mai mare de cumparatori.

Noul Opel Mokka - Agilitate ridicata, consum redus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Opel Mokka - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Septembrie 2012