Noul Peugeot RCZ dezvaluit inainte de Frankfurt Motor Show

Noul Peugeot RCZ dezvaluit inainte de Frankfurt Motor Show
Se pare ca cei de la Peugeot nu au mai avut rabdare pana la Frankfurt Motor Show, francezii dezvaluind mai devreme noul RCZ. Si ii intelegem perfect! Noul model este chiar fenomenal!
Distribuie pe Facebook
In primul rand, precizam ca designul nu a suferit mari modificari si este in proportie de 99% neschimbat fata de conceptul prezentat in urma cu doi ani. Pana si plafonul “double bubble” a fost pastrat si poate fi comandat chiar si in fibra de carbon. Un alt lucru interesant este faptul ca noul model este primul Peugeot de serie care nu primeste denumirea traditioanala formata din cifre si cu unul sau doua zerouri.

Atunci cand va fi lansat, noul Peugeot RCZ va fi disponibil in trei motorizari: doua pe benzina si un diesel. Incepem cu cea mai puternica versiune, propulsata de un 1.6 THP capabil de 200 cai putere si 255 Nm (275 Nm in overboost). Echipat cu o transmisie manuala in sase trepte, coupe-ul francez poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 7.6 secunde. Consumul de carburant se situeaza in jurul valorii de 7.1 l/100 km iar emisiile de CO2 nu depasesc 165 g/km. O alta motorizare pe benzina este un 1.6 THP ce dezvolta doar 156 cai putere si 240 Nm. Acesta poate fi cuplat la o cutie manuala sau automata (ambele cu sase trepte) si inregistreaza in cazul transmisiei manuale un consum de 6.9 l/100 km si emisii de CO2 de 159 g/km. Versiunea diesel este reprezentata de un 2.0 HDi FAP, ce vine impreuna cu o cutie manuala in sase trepte. Valorile maxime indica 163 cai putere si 340 Nm. Ca si consum, notam cei 5.4 l/100km, in timp ce emisiile de CO2 se situeaza in jurul valorii de 139g/km.

Cateva din bunatatile ce vor face deliciul pasagerilor includ un sistem multimedia Peugeot Connect 3D, un sistem audio JBL si Peugeot Connect USB.

Noul Peugeot RCZ va fi fabricat la uzina Magna Steyr din Austria si va fi disponibil la vanzare din primavara anului viitor.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Peugeot RCZ
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 August 2009