Noul Porsche 718 Boxster debuteaza oficial cu doua unitati turbo sub capota

Noul Porsche 718 Boxster debuteaza oficial cu doua unitati turbo sub capota
  • Porsche publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului 718 Boxster
  • Decapotabila germana cu motor central propune doua motorizari turbo in patru cilindri
  • Numeroase imbunatatiri ne intamplina inclusiv la nivel de interior, respectiv exterior
Distribuie pe Facebook

Asteptarea a luat sfarsit. Porsche a publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noului 718 Boxster.

Programata sa debuteze in mod public la inceputul lunii martie, atunci cand Salonul Auto de la Geneva isi va deschide larg portile, versiunea imbunatatita a decapotabilei germane cu motor central se remarca prin numeroase modificari de ordin estetic, cele mai semnificative acestea fiind operate la nivelul spoilerului fata.

Cei mai atenti la detalii nu vor trece insa cu vederea nici design-ul usor schimbat al prizelor laterale de aer, respectiv spoilerului spate, de o redesenare subtila avand parte inclusiv blocurile optice, volanul sport in trei spite sau gurile de ventilatie de pe plansa de bord.

Porsche 718 BoxsterPorsche 718 Boxster

Si totusi, noutatile care conteaza cu adevarat au fost ascunse de privirea curiosilor, principalele atractii ale proaspat lansatului Porsche 718 Boxster regasindu-se la nivelul gamei de motorizari - acolo unde viitorii clienti vor avea acum la dispozitie, dupa cum am precizat si anterior, de altfel, doua propulsoare turbo in patru cilindri.

Intr-o alta ordine de idei, modelul de baza este pus in miscare de o unitate de doi litri si 300 de cai putere, care aduce prima suta (de kilometri pe ora) dupa aproximativ 5.1 secunde atunci cand lucreaza alaturi de transmisia manuala cu sase rapoarte ofera in echiparea standard.

Opteaza pentru cutia PDK si pachetul Sport Chrono disponibile in mod optional, iar situatia se schimba radical. Aceeasi acceleratia de la 0 la 100 km/h pe ora se realizeaza acum intr-un timp mai mic cu aproape jumatate de secunde mai mic, de numai 4.7 secunde. In ambele cazuri, viteza maxima este de 275 de kilometri pe ora.

Porsche 718 Boxster

Acesta este insa doar inceputul, cei aflati in cautarea unui maximum de performanta avand in continuare la dispozitie si o varianta de top S, animata de un 2.5 capabil de 350 CP. Drept urmare, sprintul 0 - 100 km/h dureaza in cazul de fata fie 4.6, fie 4.2 secunde in functie de transmisie.

Viteza maxima este de 285 de kilometri pe ora, o alta veste buna legata de aparitia celor doua motorizari turbo in patru cilindri constand in plusul de eficienta de pana la 13 procente. In libera traducere, asta inseamna un consum mediu de carburant intre 6.9 si 8.1 de litri la 100 km, in functie de motor si cutie.

Porsche 718 BoxsterPorsche 718 Boxster

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Porsche 718 Boxster
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Ianuarie 2016