Noul Range Rover Evoque are o cutie automata cu 9 trepte si consum redus de carburant

Noul Range Rover Evoque are o cutie automata cu 9 trepte si consum redus de carburant
  • Range Rover Evoque primeste o cutie automata cu 9 trepte
  • Consumul de carburant scade cu pana la 11,4 procente
  • Alte imbunatatiri includ noi optiuni interioare / exterioare
Distribuie pe Facebook

Noul Range Rover Evoque, ce urmeaza sa ajunga la dealeri catre sfarsitul acestui an, vine cu o serie de schimbari. Alaturi de noi culori la interior si jante de aliaj, SUV-ul britanic beneficiaza si de o transmisie automata cu 9 trepte.

Noua transmisie reduce consumul de carburant

Potrivit Land Rover, noua generatie a SUV-ului sportiv Evoque va primi de la ZF o transmisie automata cu 9 trepte de viteza. Optiunea va fi disponibila pe un motor pe benzina si doua diesel, iar britanicii promit sa reduca consumul de carburant cu pana la 11,4%, in raport cu vechea transmisie automata cu sase trepte. In plus, aceasta noua cutie de viteza scade si emisiile de CO2 cu pana la 9,5% pe anumite versiuni.

Range Rover Evoque 2013

Sistem de tractiune integrala la comanda

O alta noutate se refera la sistemul de tractiune integrala la comanda numit Active Driveline. Practic, soferul va putea sa treaca in modul 4x4 atunci cand ruleaza pe sosea la viteze de peste 35 km/h. Schimbarea tractiunii se va realiza in numai 300 de milisecunde.

Sistemul Active Driveline are si o functie de control electronic a diferentialului (Active Torque Biasing), cu ajutorul careia imparte cuplul intre puntea spate, imbunatatind astfel stabilitatea si tractiunea.

Range Rover Evoque 2013

Torque Vectoring by Braking este o alta functie pentru sistemul de tractiune integrala. Oferita in varianta standard, aceasta functie confera agilitate si siguranta noului Evoque prin faptul ca imparte cuplul motor intre cele 4 roti pentru a contracara efectul de subvirare.

Optiuni noi

Cel mai economic Range Rover Evoque va fi cel echipat cu motorul diesel de 2,2 litri (148 de cai putere), tractiune fata. Consumul mixt va fi de 4,9 litri la 100 de km, in timp ce emisiile de CO2 se vor situa la valoarea de 129 de g/km.

Range Rover Evoque 2013

Alte caracteristici ale noului Evoque vor fi sistemul de asistenta la parcare, avertizare in cazul devierii de la banda de mers fara semnalizare sau sistemul de recunoastere a semnelor rutiere de circulatie.

La exterior vor exista mici schimbari, precum noi sigle si posibilitatea unor jante din aliaj noi, precum si culori la interior, diferite de actuala versiune.

Range Rover Evoque 2013

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 August 2013