Noul Renault Twingo 2014 va avea motorul in spate

Noul Renault Twingo 2014 va avea motorul in spate
  • Motorul va fi un 0.9 TCe pe benzina
  • Noul Twingo este inspirat de Renault 5 Turbo
  • Generatia Twingo s-a nascut in 1992 si este la numarul 3
Distribuie pe Facebook

Eclipsat de Fiat 500 sau Volkswagen up!, micuta masina franceza a celor de la Renault se pregateste sa iasa din nou la iveala cu ceva surprize calde. Noua generatie de Renault Twingo va avea motorul pozitionat in spate, exact ca un Smart, dar si propulsie, nu tractiune fata. In plus, motorizarile vor fi turbo, in timp ce platforma este realizata impreuna cu Mercedes.

Urmand sa se lanseze luna viitoare, cand se va deschide oficial Salonul Auto de la Geneva, noul Renault Twingo revolutioneaza masina frantuzeasca de oras. Inspirat, se pare, de masinile Smart, noul Twingo va avea ceva inedit, nemaivazut de la Renault 5 Turbo, masina de raliu, incoace: motor pozitionat in spate care propulseaza rotile de pe puntea posterioara.

Renault Twingo 2014 este la generatia cu numarul 3, modelul implinind deja 22 de ani de la aparitia primei generatii sau 7 ani de la debutul celei de-a doua. Acum, in 2014, Renault va pune in vanzare un nou model ce reprezinta un salt major in design si tehnologie. Si asta datorita Mercedes, care a contribuit serios la realizarea platformei, avand experienta modelelor Smart care au aceeasi configuratie.

Renault Twingo 2014Renault Twingo 2014

Renault Twingo 2014

Noul Renault Twingo va avea un propulsor de 0.9 litri turbo pe benzina de tip TCe, la fel ca cel care echipeaza modelele Dacia si Renault, un motor ce il va inlocui pe deja demodatul 1.2 aspirat. Cel mai probabil, masina va avea in versiunea standard 90 cp, iar versiunea Twingo RS nu va inceta sa apara, cu modificari serioase la design si performante, impinsa de acelasi motor cu mai multa putere, sau de TCe-ul 1.2 mai potent.

Renault Twingo 2014

Noua generatie de Renault Twingo respecta traditia de masina dedicata tinerilor si femeilor, cu dimensiuni reduse si accesorii atragatoare, dar, spre deosebire de generatiile anterioare, se va bucura si de o caroserie in 5 usi. Si, la fel ca si competitia formata din Fiat 500 sau Opel Adam, Renault promite posibilitati infinite de personalizare, combinatii de culori, kituri exterioare si o multime de echipari pentru interior, astfel incat fiecare clienta de Twingo sa simta ca are o masina unica.

Renault Twingo 2014 se va lansa pe 4 martie la Salonul Auto de la Geneva, fiind una dintre premierele mondiale mult asteptate.

Renault Twingo 2014Asemanarea cu Fiat 500 este evidenta. Difera insa numarul portierelor.

Renault Twingo 2014

Renault Twingo 2014

Renault Twingo 2014

Renault Twingo 2014

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Renault Twingo 2014
mai multe