Noul Seat Ibiza se dezvaluie in primele poze oficiale

Noul Seat Ibiza se dezvaluie in primele poze oficiale
  • Seat a lansat noua generatie Ibiza
  • Este disponibila doar in varianta de caroserie hatchback cu 5 usi
  • Va debuta in fata publicului cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie
Distribuie pe Facebook

Spaniolii de la Seat au lansat oficial cea de-a cincea generatie a superminiului Ibiza in cadrul unui eveniment special care a avut loc la Barcelona. Noul Ibiza va debuta in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie.

La scurt timp de la aparitia primelor fotografii neoficiale ale noului Seat Ibiza, constructorul spaniol de automobile a lansat cea de-a cincea generatie a superminiul, si odata cu ea si primele poze si informatii oficiale.

2017 Seat Ibiza

Seat a decis sa inoate impotriva curentului, astfel ca noul Ibiza este mai scurt cu 2 milimetri decat modelul actual. In ciuda acestei scaderi, ampatamentul a crescut cu 95 de milimetri iar latimea cu alti 87 de mm. Toate acestea au fost posibile datorita folosirii platformei MQB A0 a Grupului Volkswagen.

2017 Seat Ibiza

Primii care vor vedea efectele acestor proportii vor fi pasagerii, care vor beneficia de mai mult spatiu interior, dar si de un volum de incarcare mai mare al portbagajului (355 de litri).

2017 Seat Ibiza

Cea de-a cincea generatie Seat Ibiza este disponibila exclusiv in varianta de caroserie hatchback cu 5 usi si vine cu 4 niveluri de echipare: Reference, Style, FR si XCelence. Asa cum probabil v-ati dat seama, FR-ul propune mai multa sportivitate, iar XCelence vine cu o abordare inclinata spre lux.

2017 Seat Ibiza

Lista de dotari standard si optionale este una foarte cuprinzatoare si amintim aici blocuri de lumini full-LED, lumina ambientala rosie sau alba in functie de nivelul de echipare ales, senzori de parcare de ultima generatie, un sistem audio Beats de 300 W, camera de marsarier, sau un sistem de infotainment de 8 inch cu conectivitate Android Auto, Apple CarPlay si Mirror Link.

2017 Seat Ibiza2017 Seat Ibiza

Amatorii motoarelor pe benzina vor avea de ales dintre propulsorul de 1.0 litru, disponibil in doua configuratii de putere (95 sau 115 cai putere), si cel de 1.5 litri TSI Evo de 150 de cai putere, care tocmai a debutat alaturi de Volkswagen-ul Golf facelift. Insa, acesta din urma isi va face aparitia in gama de motorizari numai spre sfarsitul acestui an.

2017 Seat Ibiza2017 Seat Ibiza

Gama de propulsoare diesel este reprezentata de agregatul de 1.6 litri TDI, oferit in trei configuratii de putere (80, 95 sau 110 cai putere).

2017 Seat Ibiza

In functie de motorizarea aleasa, puterea va fi livrata rotilor prin intermediul unei transmisii manuale cu 5 sau 6 trepte, dar si cu ajutorul unei cutii de viteze automate cu 7 trepte DSG.

2017 Seat Ibiza

Pe langa toate acestea, noul Seat Ibiza ofera sisteme tehnologice de ultima generatie imprumutate de la Leon, printre care franarea automata de urgenta, rulare autonoma in traficul aglomerat, cruise control adaptiv sau acces si pornire fara cheie.

2017 Seat Ibiza

Asa cum spuneam la inceptul acestui articol, cea de-a cincea generatie a Seat-ului Ibiza va debuta in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie. Mai tarziu, in septembrie, spaniolii vor lansa la Frankfurt crossover-ul bazat pe noul Ibiza, cunoscut sub numele de "Arona", si va ajunge pe piata spre sfarsitul lui 2017.

2017 Seat Ibiza

2017 Seat Ibiza

2017 Seat Ibiza

2017 Seat Ibiza

2017 Seat Ibiza

2017 Seat Ibiza

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (47) Poze 2017 Seat Ibiza
mai multe