Noul sedan de la TOYOTA vine in Europa sa fure clientii de Passat. Are 218 cai si consuma 4.2 l/100 de km

Noul sedan de la TOYOTA vine in Europa sa fure clientii de Passat. Are 218 cai si consuma 4.2 l/100 de km
  • Toyota lanseaza noul Camry in Europa
  • Se bate cu Passat, Mondeo si Insignia
  • Are un sistem de propulsie hibrid
Distribuie pe Facebook

Salonul Auto de la Paris marcheaza lansarea oficiala a noului Toyota Camry pe piata din Europa. Acesta vine sa ocupe locul lasat liber in gama de Avensis si ajunge in showroom-urile vest-europene incepand cu primul sfert al anului 2019.

Chiar daca a lipsit din Europa in ultimii 15 ani, Toyota Camry s-a descurcat exemplar in ceea ce priveste vanzarile. Anul trecut, sedanul japonez a fost comercializat in 700.000 de exemplare la nivel global, devenind astfel cel mai vandut model de segment D din lume. Ca sa nu mai spunem ca in toti cei 38 de ani de cariera, Camry a fost replicat in peste 19 milioane de unitati.

Toyota Camry Hybrid

Acesta revine acum pe Batranul Continent, in primul rand sa umple golul lasat in gama marcii de eliminarea lui Avensis, si in al doilea rand sa se lupte de la egal la egal cu rivali precum Volkswagen Passat, Ford Mondeo sau Opel Insignia.

Toyota Camry Hybrid

Sedanul de segment mediu este construit pe platforma TNGA (Toyota New Global Architecture) si pune accentul pe confortul celui de la volan si, desigur, al pasagerilor. Toyota propune doua scheme de culori la interior, bej si negru, cu diferite elemente de gri si tapiterii atat din material textil cat si din piele.

Toyota Camry Hybrid

Portbagajul este la randul sau foarte incapator, putand inghiti pana la 524 de litri de bagaje. Acest lucru a fost posibil numai dupa ce inginerii de la Toyota au modificat sistemul de suspensii. Ca tot am intrat in detalii tehnice, noul Camry este cu 30% mai rigid decat modelul anterior astfel ca exceleaza la capitole precum manevrabilitate sau stabilitate in viraje.

Toyota Camry Hybrid

Cat despre sistemul de propulsie, acesta este unul hibrid, compus dintr-o unitate pe benzina de 2.5 litri si un motor electric. In total, ansamblul dezvolta 218 cai putere iar consumul mediu declarat de producator este de 4.2 litri/100 de kilometri.

Toyota Camry Hybrid

Sedanul de clasa medie vine in standard cu un pachet generos de sisteme de siguranta si asistenta, printre care Toyota Safety Sense cu functie de detectare a pietonilor, Lane Departure Alert sau sistemul de citire a semnelor de circulatie.

Toyota Camry Hybrid

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Toyota Camry ajunge in showroom-urile din vestul Europei in primul sfert al anului 2019. Din pacate, nu se cunoaste inca momentul lansarii sale in Romania.

Toyota Camry Hybrid

Toyota Camry Hybrid

Toyota Camry Hybrid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Toyota Camry Hybrid
mai multe