Noul Shelby GT350 ajunge in Europa la un pret... absolut ridicol

Noul Shelby GT350 ajunge in Europa la un pret... absolut ridicol
  • Noul Shelby GT350 trece Oceanul si debarca in Europa
  • Muscle car-ul american ajunge aici la un pret de 82.900 euro
  • Clientii primesc in schimb un V8 aspirat de 526 CP
Distribuie pe Facebook

Cum Ford nu are de gand sa livreze noul Shelby GT350 si in Europa, cei care visau la un exemplar al impresionantului muscle car american vor fi nevoiti sa-l importe de peste Ocean.

Dupa aproximativ 50 de ani de asteptare, legendarul Ford Mustang a ajuns in cele din urma si pe Batranul Continent. Fanii europeni ai iconicului muscle car american nu vor putea opta insa si pentru proaspat lansata versiune Shelby GT350.

Nu in mod oficial, cei care isi doresc cu ardoare o astfel de masina avand la dispozitie cateva solutii. Una dintre acestea vine de la GeigerCars, germanii avand la vanzare un exempler nou-nout, complet negru si cu zero kilometri la bord.

Shelby GT350 de vanzare in EuropaShelby GT350 de vanzare in Europa

Partea proasta este ca doritorii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar o suma chiar si de doua ori mai mare decat pretul original, cei 47.795 de dolari cu care se comercializeaza un Shelby GT350 in SUA transformandu-se in 82.900 euro in Europa.

Un simplu calcul releva ca versiunea de inalta performanta a muscle car-ului american costa cu aproximativ 10.400 euro mai mult decat un BMW M4 Coupe, model care ofera 431 de cai putere si 550 de Newton-Metri dintr-o unitate bi-turbo de trei litri.

In schimb, proaspat lansatul Shelby GT350 se bucura de serviciile unui V8 aspirat de 5.2 litri, ce lucreaza alaturi de o transmisie manuala in sase rapoarte si un diferential Torsen cu alunecare limitata pentru a livra puntii spate circa 526 CP si 581 Nm.

Shelby GT350 de vanzare in Europa

Aceeasi versiunea de inalta performanta a muscle car-ului american se mai poate lauda, de asemenea, si cu o suspensie sport dotata cu bare stabilizatoare, respectiv un sistem de franare pe masura, compus din discuri Brembo de pana la 15.5 inch.

Din punct de vedere estetic, proaspat lansatul Shelby GT350 impresioneaza in special prin detaliile agresiv stilizate de la nivelul partii frontale, insa nu vor trece neobservate nici elementele supradimensionate ce caracterizeaza partea posterioara.

Shelby GT350 de vanzare in EuropaShelby GT350 de vanzare in Europa

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Shelby GT350 de vanzare in Europa
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Ianuarie 2016