Noul SUV Ford a debutat oficial in EUROPA. Are motor Bi-Turbo DIESEL, tractiune integrala si cutie automata

Noul SUV Ford a debutat oficial in EUROPA. Are motor Bi-Turbo DIESEL, tractiune integrala si cutie automata
  • Edge facelift a debutat oficial pe pietele din Europa
  • Este disponibil in trei niveluri de echipare
  • Singurele motorizari disponibile sunt unele diesel
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile lanseaza oficial noul Edge facelift pe pietele din Europa. "Cel mai avansat SUV" de la Ford a fost prezentat in premiera cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Ford a lansat prima generatie Edge in urma cu 12 ani la Salonul Auto de la Detroit dar a tinut-o departe de continentul european. In 2015, SUV-ul a primit o noua iteratie iar constructorul american de automobile a decis ca aceasta sa fie disponibila si pe Batranul Continent ca parte a strategiei "One Ford".

Ford Edge facelift

Pozitionat deasupra lui Kuga in gama modelelor din Europa, Edge a primit un facelift la inceputul lunii martie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, iar acum acesta poate fi comandat pe pietele din Europa unde este disponibil in trei niveluri de echipare: Titanium, ST-Line si varful de gama Vignale.

Ford Edge facelift

Ford Edge ST-Line este mai inclinat spre sportivitate, cu jante pe 20 de inch, suspensie sport si scaune imbracate partial in piele, iar Edge Vignale este asa cum bine stii, versiunea de top care pune mai mult accentul pe rafinament. Acesta din urma are o grila specifica, jante polisate pe 20 de inch si multa piele la interior, inclusiv pe bord sau cotiera.

Ford Edge facelift

Indiferent de nivelul de echipare ales, noul Edge facelift poate fi comandat numai impreuna cu motorizari diesel. Intrarea in gama se face cu motorul de 2.0 litri EcoBlue si 150 de cai putere, cu tractiune fata si cutie manuala cu sase trepte.

Ford Edge facelift

Varianta de mijloc vine cu aceeasi motorizare, dar care dezvolta 190 de cai putere. De aceasta data clientii au la dispozitie o tractiune integrala si transmisie automata cu 8 trepte.

Varful de gama are sub capota un propulsor Bi-Turbo Diesel de 2.0 litri care livreaza ambelor punti 238 de cai putere prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte.

Ford Edge facelift

Edge facelift este descris de Ford ca fiind cel mai avansat SUV pe care l-a avut vreodata la vanzare. Din pachetul tehnologic fac parte sisteme de ultima generatie precum Adaptive Front Lighting System, Blind Spot Information System, Glare-Free High Beam, Intelligent Speed Limiter, Lane Keeping Alert, Pre-Collision Assist cu functie de detectare a pietonilor si de recunoastere a semnelor de circulatie.

Ford Edge facelift

Pe langa acestea, SUV-ul american beneficiaza de doua alte tehnologii extrem de interesante. Prima este un sistem Active Cruise Control cu noua functie Stop & Go, care poate opri masina atunci cand se circula bara la bara si o pune automat in miscare daca stationarea dureaza mai putin de 3 secunde. Totodata, sistemul tine centrul benzii de rulare la viteze de pana la 200 de km/h.

Ford Edge facelift

Al doilea sistem este Evasive Steering Assist care cu ajutorul unui radar si al unei camere video detecteaza dinainte masinile stationate sau care ruleaza cu viteza redusa si il ajuta pe cel de la volan sa execute manevrele evazive daca este cazul. Acesta functioneaza atat in oras cat si pe autostrada.

Ford Edge facelift

Ford Edge facelift

Ford Edge facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Ford Edge facelift
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Noiembrie 2018