Noul Suzuki JIMNY: este la fel de capabil in off-road ca un G-Class, dar costa de 6 ori mai putin

Noul Suzuki JIMNY: este la fel de capabil in off-road ca un G-Class, dar costa de 6 ori mai putin
  • Suzuki a publicat lista de preturi pentru noul Jimny
  • Este disponibil pe mai multe piete din Europa
  • Costa de sase ori mai putin decat un G-Class in Germania
Distribuie pe Facebook

Constructorul asiatic de automobile a publicat lista de preturi a noului Jimny pentru mai multe piete din Europa, inclusiv pentru cea din Germania. Off-roaderul ajunge in showroom-uri la finalul lunii octombrie.

Suzuki Jimny a luat nastere in 1970 si s-a impus ca fiind un off-roader micut, fiabil, rezistent si extrem de capabil. Nu este nicio noutate ca Jimny este considerat a fi un G-Class de dimensiuni reduse si cu un pret accesibil.

Suzuki Jimny

De-a lungul anilor, Jimny, la fel ca si G-Class, si-a pastrat forma patratoasa a caroseriei, un detaliu estetic care a fost preluat si de noua generatie. Primele imagini cu aceasta au fost publicate in luna iunie a acestui an iar lansarea oficiala a avut loc o luna mai tarziu in Japonia.

Suzuki Jimny

Off-roaderul ascunde sub capota un propulsor de 1.5 litri aspirat natural, care dezvolta 102 cai putere si 138 Nm cuplu la 4.400 de rotatii pe minut. Jimny propune o caroserie specifica unui vehicul de teren accidentat, de tip ladder-on-frame, si tractiune integrala semi-permanenta cu Low Range. Transmisia manuala cu cinci trepte este standard, dar pe lista de optionale este inclusa si o cutie de viteze automata cu patru rapoarte (1.180 de euro).

Suzuki Jimny

Acum a venit timpul ca Suzuki sa lanseze noul Jimny pe pietele din Europa, iar printre primele tari unde ajunge este Germania. Aici, micutul off-roader va fi disponibil in doua niveluri de echipare, Comfort si Comfort+, si va costa de la 17.915 euro, respectiv 19.985 de euro in sus.

Suzuki Jimny

Partea cea mai buna este ca pentru nici 18.000 de euro primesti o gramada de dotari standard. Printre acestea amintim aerul conditionat, radio CD cu MP3, conectivitate Bluetooth, geamuri fata actionate electric, cruise control cu limita de viteza, scaune fata incalzite, volan multifunctional ajustabil pe inaltime, oglinzi actionate electric, senzori de lumina si lumini de ceata.

Suzuki Jimny

Pe langa toate acestea, Suzuki Jimny Comfort+ mai aduce faruri cu LED, climatizare automata, sistem multimedia cu navigatie incorporata, volan imbracat in piele, oglinzi incalzite, jante cu diametrul de 15 inch, geamuri spate fumurii, sau capace negre pentru oglinzile laterale.

Suzuki Jimny

Printre sistemele de siguranta oferite in standard regasim franarea de urgenta autonoma si un sistem care recunoaste semnele de circulatie, o premiera pentru acest model. Din pacate, Suzuki Jimny a primit numai trei stele la testele de siguranta EuroNCAP.

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Suzuki Jimny
mai multe