Noul test de consum l-a facut sa piarda 7 CP. Ce se intampla cu concurentul lui Golf GTI

Noul test de consum l-a facut sa piarda 7 CP. Ce se intampla cu concurentul lui Golf GTI
  • Peugeot 308 GTI pierde 7 CP in urma noului test de consum WLTP
  • Cuplul motorului 1.6 turbo creste, in schimb, cu 10 Nm
  • Pretul modelului francez urca, la randul lui, cu 200 de euro
Distribuie pe Facebook

Dupa o pauza fortata de cateva luni, actualul Peugeot 308 GTI se pregateste de o revenire pe linia de asamblare. Alaturi de un motor care dezvolta doar 263 CP, potrivit presei din Franta.

La sfarsitul acestei primaveri, Peugeot anunta oprirea temporara a productiei modelului 308 GTI. De vina pentru decizia luata de oficialii producatorului francez de automobile era noul test de consum WLTP.

Astazi, la mai bine de patru luni distanta de la momentul respectiv, presa din Hexagon vorbeste despre o revenire in showroom-uri a celui care concureaza cu VW Golf GTI. Incepand din octombrie, ce este drept.

In acelasi timp, publicatia L'argus vorbeste si despre o reducere a puterii motorului 1.6 turbo cu 7 CP. Drept urmare, "noul" Peugeot 308 GTI va fi nevoit sa se multumeasca cu doar 263 CP, potrivit sursei citate.

Ce este insa mai interesant, abia acum urmeaza. Aceeasi presa auto din Franta aduce in discutie inclusiv o crestere a cuplului maxim de 10 Nm. Ceea ce inseamna ca vechea valoare de 330 Nm va urca pana la 340 Nm.

Modificarile enumerate nu au niciun fel de impact asupra performantelor propriu-zise, concurentul modelului VW Golf GTI promitand sa accelereze in continuare de la 0 la 100 km/h in sase secunde. Suna bine, nu-i asa?

Partea mai putin pozitiva este legata de pret, din informatiile obtinute de publicatia L'argus reiesind ca Peugeot va mari pretul "noului" 308 GTI. Cel putin pe piata auto din Franta, de unde ne parvin aceste detalii.

Este vorba, aparent, despre un plus de 200 de euro, care face ca nota minima de achitat sa se ridice la 38.900 de euro. Alte intrebari?

Peugeot 308 GTI dupa WLTP

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 28 Septembrie 2018