Noul Volvo XC40 a fost scapat pe internet. Imaginea teaser tradeaza spatele celui mai mic SUV din gama

Noul Volvo XC40 a fost scapat pe internet. Imaginea teaser tradeaza spatele celui mai mic SUV din gama
  • Noul Volvo XC40 a fost scapat pe internet
  • Imaginea teaser tradeaza spatele
  • Design-ul este influentat de conceptul 40.1
Distribuie pe Facebook

Divizia Volvo din Germania a publicat din greseala o imagine teaser cu cel mai mic SUV din gama. Aceasta tradeaza partea dorsala inspirata masiv de concetul 40.1, prezentat in premiera anul trecut.

Inaintea lansarii unui nou model, toti marii constructori de automobile se straduiesc sa tina secret majoritatea detaliilor tehnice, cat si cele estetice ale masinii. Insa, de cele mai multe ori acestia, ori asa-numitele surse apropiate, le "scapa" accidental pe internet iar presa de specialitate incepe sa speculeze.

Asa s-a intamplat si acum, cand divizia Volvo din Germania a postat cu putin timp in urma pe contul oficial de Instagram o imagine teaser a ceea ce pare a fi noul XC40. Aceasta tradeaza partea posterioara a celui mai SUV din gama suedezilor, si a fost stearsa imediat, insa nu indeajuns de repede din cate se poate vedea.

Asadar, din punct de vedere estetic, se pot vedea mai multe asemanari cu conceptul 40.1, prezentat in urma cu un an. Avem acelasi stopuri subtiri, montate vertical pe ultimul rand de stalpi, evacuarea trapezoidala si aripa spate discreta montata deasupra lunetei.

Imagine teaser Volvo XC40

Daca va urma acelasi model si in partea frontala, atunci aceasta va semana izbitor cu cea a fratilor mai mari XC90 si XC60, detaliul specific noului limbaj de design fiind desigur semnatura LED a blocurilor de lumini, denumita "Ciocanul lui Thor".

Din cate stim pana acum, noul XC40 va fi dezvoltat pe platforma modulara CMA si va fi oferit intr-o singura culoare de caroserie sau cu un acoperis contrastant. Asemanarile cu celelalte SUV-uri din gama continua, chiar daca acestea sunt construite pe o alta platforma. Unele voci sustin ca acestea vor imparti sistemul multimedia, sistemele de siguranta si cele de ventilatie si aer conditionat.

Judecand dupa acest teaser, Volvo este asteptat sa prezinte noul model in scurt timp, iar debutul oficial ar urma sa fie cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, care isi deschide portile in luna septembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe