Noutati in gama AUDI Q5: versiune plug-in hybrid cu 367 CP si autonomie de peste 40 kilometri

  • Sistem de propulsie plug-in hybrid cu 367 CP
  • Autonomie de peste 40 de kilometri in modul full-electric
  • Trei moduri specifice de rulare
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile anunta o noua versiune plug-in hybrid pentru SUV-ul Q5. Aceasta va putea parcurge peste 40 de kilometri in modul full-electric si ajunge pe piata in al treilea trimestru al anului.

Audi are o veste buna pentru clientii sai ingrijorati de starea mediului inconjurator: actuala generatie Q5 poate fi comandata de-acum intr-o noua versiune plug-in hybrid. Este vorba despre Q5 55 TFSI e quattro care va ajunge pe piata in al treilea trimestru al anului, lista de comenzi fiind deja deschisa.

Audi Q5 55 TFSI e quattro

Sistemul de propulsie este compus dintr-o unitate pe benzina de 2.0 litri turbo, care dezvolta 252 de cai putere si 370 Nm cuplu, si un motor electric capabil de 105 kW (143 CP) si 350 Nm. In total, cel de la volan are la dispozitie 367 de cai putere si 500 Nm cuplu disponibil de la 1.250 de rotatii pe minut.

Audi Q5 55 TFSI e quattro

Cu o tractiune integrala quattro si o transmisie automata cu sapte trepte, SUV-ul ajunge la 100 de km/h in 5.3 secunde si are o viteza maxima de 239 km/h.

Audi Q5 55 TFSI e quattro

Bateria are o capacitate de 14.1 kWh, astfel ca Audi Q5 55 TFSI e quattro are o autonomie de peste 40 de kilometri in modul full-electric. Fara sa consume vreun gram de combustibil, modelul german poate sa atinga maxim 135 de km/h. Timpul necesar de incarcare al bateriei este de 6 ore.

Audi Q5 55 TFSI e quattro

Fiind vorba despre un model plug-in hybrid, SUV-ul nemtilor propune si cateva moduri de rulare specifice: in Hybrid functioneaza ambele unitati de propulsie (benzina+electric), in EV masina ruleaza exclusiv cu ajutorul motorului electric iar in modul Battery Hold, sistemul pastreaza nivelul energiei din acumulator la acelasi nivel.

Audi Q5 55 TFSI e quattro

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Audi Q5 55 TFSI e quattro
mai multe