Noutatile Kia de la Salonul Auto de la Geneva 2014

Noutatile Kia de la Salonul Auto de la Geneva 2014
  • Sud-coreenii de la Kia vor sosi la Geneva impreuna cu numeroase noutati
  • Conceptul GT4 Stinger, respectiv hibridul Optima isi vor face debutul european
  • Compania asiatica de automobile va mai prezenta si noul sau sistem hibrid
Distribuie pe Facebook

Printre noutatile cu care producatorul auto sud-coreean Kia vine la Geneva se numara o noua generatie a sistemului sau hibrid, precum si o serie de modele noi, printre care Sportage sau Soul EV.

Soul EV

Noul Kia Soul EV se bazeaza pe acelasi design al celei de-a doua generatii a modelului Soul, urmand a fi primul vehicul electric al companiei vandut la nivel global. Productia va incepe in cea de-a doua jumatate a lui 2014. Modelul nu este insa primul autoturism pe baterii al companiei sud-coreene, fiind precedat de modelul Ray EV.

Masina este propulsata de un motor electric ce dezvolta 109 CP, alimentat de o baterie de 27 kWh. Producatorul sustine ca autonomia noului model este de 200 de km, la o singura incarcare. In cinci ore, bateria se incarca la o priza de 240 volti. Kia Soul EV accelereaza de la 0 la 100 de km/h in mai putin de 12 secunde si are o viteza de top limitata la 145 de km/h.

GT4 Stinger Concept

Kia GT4 Stinger Concept a debutat la nivel international la inceputul acestui an, la Detroit, iar in Europa va ajunge luna viitoare, la Geneva.

Prototipul este creatia echipei de design Kia din California si este propulsat de un motor turbo, pe benzina, de 2.0 litri, care produce 315 cp. Modelul ofera tractiune spate si o cutie manuala de sase viteze.

Grila frontala specifica Kia este situata foarte jos, pentru a permite o racire mai eficienta a motorului. Deocamdata, producatorul auto nu a anuntat planuri pentru o versiune de serie a acestui concept.

Noul Sportage

Noul crossover Sportage a fost realizat tinand cont de feedback-ul primit de la clienti, se lauda Kia. La exterior, modelul primeste imbunatatiri mici, dar "importante", dar si un interior reimprospatat (sistem de sunet premium, volan incalzit, un ecran de bord de 4.2 inchi).

Optima Hybrid

Noua Optima Hybrid urmeaza sa isi faca si ea debutul european la Geneva. Printre noutati se numara barele de protectie fata-spate redesenate, proiectoarele de ceata LED si o grila frontala noua. De asemenea, modelul va beneficia si de jante din aliaj noi, de 16 si 17 inchi. Propulsia este asigurata de un motor de 2.4 litri si unul electric, alimentat de o baterie de 47 kWh.

Sistemul hibrid

Dezvoltat de Centrul European de Cercetare si Dezvoltare al Kia, noul sistem este format dintr-un motor clasic si unul electric, de mici dimensiuni, alimentat de o baterie de 48V. Sistemul beneficiaza si de functia start/stop, dar si de un compresor electric, "care creste cuplul si puterea la viteze mici".

Distribuie pe Facebook
mai multe