Nu a mai rezistat valului de cereri. Mercedes s-a hotarat sa produca E-Class-ul All Terrain 4x4 Squared

  • Mercedes va produce in serie limitata E-Class-ul All-Terrain 4x4²
  • Unicul exemplar a fost construit de un inginer Mercedes in timpul sau liber
  • Are o punte pe portale, specifica vehiculelor de off-road
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, brand-ul din Stuttgart urmeaza sa bage in productie limitata incredibilul E400 All-Terrain 4x4 Squared. Pentru a-ti improspata memoria, acest exemplar unic a fost dezvoltat de un inginer de la Mercedes si are o punte pe portale.

In urma cu ceva timp, un inginer al brand-ului din Stuttgart a creat in timpul lui liber singurul E-Class All-Terrain cu punti portale din lume. Mai exact, Jurgen Eberle si-a comandat un exemplar E400 All-Terrain si s-a gandit sa-i aplice tratamentul de care s-au bucurat G63-ul AMG 6x6 sau G500-le 4x4².

Mercedes E400 All-Terrain 4x4 Squared

Intr-un final, break-ul de clasa mare a ajuns sa aiba o garda la sol de aproximativ 40 de centimetri, o punte pe portale specifica vehiculelor de off-road si anvelope cu diametrul de 31 de inch. Acest exemplar unic nu dispune insa de cutie automata cu functie low-range si nici de diferentiale blocabile, dar asta nu inseamna ca nu si-a castigat rapid o multime de fani, impresionati de aspectul modelului german.

Mercedes E400 All-Terrain 4x4 Squared

O mare parte dintre acestia s-au adresat imediat nemtilor de la Mercedes, care intr-un final se pare ca nu au mai rezistat valului de cereri si au anuntat ca vor sa produca in serie limitata un astfel de model. Oficialii brand-ului din Stuttgart au fost convinsi si de succesul neasteptat de care s-au bucurat celelalte doua modele cu punte pe portale, pe care le-am mentionat mai sus.

Mercedes E400 All-Terrain 4x4 Squared

Nu se stie cu siguranta daca versiunea de productie va fi propulsata tot de un motor V6 turbo de 3.6 litri, cum este cazul acestui exemplar unic. Jurnalistul american de la publicatia Motor Trend, Jonny Lieberman, care a testat de curand singurul (deocamdata) E-Class All-Terrain cu punte pe portale din lume, este de parere ca sub capota ar trebui sa se regaseasca o unitate cu sase cilindri in linie, care sa lucreze impreuna cu un sistem electric de 48 de volti.

Mercedes E400 All-Terrain 4x4 Squared

Probabil aceasta va fi si alegerea nemtilor de la Mercedes, care ar putea deasemenea sa foloseasca unitatea V8 twin-turbo de 571 de cai, regasita pe versiunea de performanta E63 AMG All-Terrain, si sa urmeze astfel reteta G63-ului AMG 6x6.

Mercedes E400 All-Terrain 4x4 Squared

Mercedes E400 All-Terrain 4x4 Squared

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes E400 All-Terrain 4x4 Squared
mai multe