Nu este chiar un hot hatch, dar tot are peste 200 de cai sub capota. De-acum si cu cutie automata cu dublu-ambreiaj

Nu este chiar un hot hatch, dar tot are peste 200 de cai sub capota. De-acum si cu cutie automata cu dublu-ambreiaj
  • Kia a lansat noua generatie Ceed GT
  • Motorul de 1.6 litri dezvolta peste 200 de cai putere
  • Primele exemplare ajung in Europa in primele luni ale lui 2019
Distribuie pe Facebook

Sud-coreenii de la Kia au lansat noua generatie Ceed GT, o versiune ceva mai sportiva a hatchback-ului cu acelasi nume. Acesta va fi asamblat la uzina Kia din Slovacia iar primele exemplare vor ajunge pe pietele europene in primele luni ale lui 2019.

Este o zi plina pentru Kia. Dupa ce am facut cunostinta cu noul ProCeed, care a fost transformat intr-un shooting brake cu cinci usi, a venit acum momentul sa descoperim o versiune ceva mai sportiva a hatchback-ului Ceed. Este vorba despre noua generatie Ceed GT.

2019 Kia Ceed GT

Cum stii ca ai de-a face cu versiunea GT si nu cu un Ceed obisnuit? Ei bine, in primul rand avem spoilere fata si spate sportive, prize de aer mai mari, ornamente negre cu finisaj lucios, grila cromata, logo-urile GT specifice, jante cu diametrul de 18 inch, etriere rosii, garda la sol coborata (-135 milimetri fata de Ceed) difuzor de aer vopsit negru lucios si un eleron discret.

2019 Kia Ceed GT

La interior, noua generatie Kia Ceed GT vine cu un plafon negru, volan sport cu logo-ul GT, pedale din aluminiu, scaune imbracate in piele neagra si piele intoarsa si padele din aliaj pentru schimbarea vitezelor. Nu lipseste display-ul de 7 sau de 8 inch pentru sistemul multimedia, preluat de la Ceed-ul standard.

2019 Kia Ceed GT

In ceea ce priveste departamentul tehnic, hatchback-ul asiatic este propulsat de o unitate turbo de 1.6 litri T-GDi capabila de 204 cai putere si 265 Nm cuplu intre 1.500 si 4.500 de rotatii pe minut. Acesta vine in standard alaturi de o transmisie manuala cu sase trepte, dar clientii pot opta in premiera si pentru o cutie automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

2019 Kia Ceed GT

Asa cum spuneam mai sus, nu avem de-a face cu un hot-hatch in adevaratul sens al cuvantului, dar asta nu inseamna ca sportivitatea lipseste din oferta noului Ceed GT. Modelul asiatic are o suspensie mai rigida decat versiunea normala, directie mai precisa, anvelope Michelin Pilot Sport 4, un ESC recalibrat, frane mai mari si, nu in ultimul rand, sunetul motorului amplificat si redat in boxe.

2019 Kia Ceed GT

Pe langa toate acestea, hatch-ul sud-coreean vine inca din standard cu o gramada de sisteme de siguranta si asistenta, printre care High Beam Assist, Driver Attention Warning sau Lane Keeping Assist cu functia Forward Collision-Avoidance Assist.

2019 Kia Ceed GT

Smart Cruise Control cu Stop&Go, Blind Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Smart Parking Assist si Forward Collision-Avoidance System cu functia de recunoastere a pietonilor sunt incluse pe lista de optionale.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze 2019 Kia Ceed GT
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2018