Nu, G-Class-ul nu a intrat la apa. Acesta este noul SUZUKI JIMNY, un off-roader accesibil si capabil

Nu, G-Class-ul nu a intrat la apa. Acesta este noul SUZUKI JIMNY, un off-roader accesibil si capabil
  • Noul Jimny a fost prezentat neoficial la Tokyo
  • A pastrat forma patratoasa a caroseriei
  • Ar putea fi lansat oficial pana la finalul lunii
Distribuie pe Facebook

Cineva a postat pe internet trei imagini cu ceea ce pare a fi noul Suzuki Jimny. Ajuns deja la a patra generatie, celebrul off-roader asiatic a fost prezentat neoficial in cadrul unui eveniment privat care s-a desfasurat la Tokyo.

Suzuki nu traverseaza o perioada deloc buna de cativa ani incoace, insa oficialii brandului asiatic spera la o revenire in forta si isi pun toate sperantele in noua generatie a off-roader-ului Jimny.

La sfarsitul anului trecut, reprezentantii constructorului japonez declarau ca o data cu lansarea acesteia, spera ca vanzarile din Europa sa creasca cu 20% pana la 300.000 de unitati pe an. Potrivit datelor oficiale, Suzuki a incheiat anul 2016 cu 245.000 de masini comercializate pe Batranul Continent si a inregistrat o cota de piata de 1.2%.

2018 Suzuki Jimny

Cea de-a patra generatie Jimny este tot mai aproape de lansarea oficiala, sau cel putin asta reiese din imaginile alaturate. Postate cu putin timp in urma pe internet si surprinse la un eveniment privat desfasurat in capitala Japoniei, acestea infatiseaza un prototip finalizat al celebrului off-roader.

Se poate observa asadar forma patratoasa a caroseriei, partea frontala cu cele doua faruri simple, rotunde, grila neagra a radiatorului, un spoiler care te duce cu gandul la Hummer-ul H2 sau portierele si geamurile parca imprumutate de la Mercedes-ul G-Class.

2018 Suzuki Jimny

Noul Suzuki Jimny va ajunge si in Europa, insa va suferi cateva modificari pentru a se ridica la standardele mult mai ridicate ale clientilor de aici. Spre exemplu, varianta construita pentru piata europeana va avea un ampatament ceva mai lung decat cel destinat pietei asiatice, cum este si exemplarul din imagini.

Nici gama de motorizari nu va fi aceeasi. In Asia, off-roaderul va fi disponibil alaturi de un propulsor turbo de 660 cmc, cu 3 cilindri, pe cand in Europa acesta va putea fi comandat fie cu un agregat turbo de 1.0 litru sub capota, fie cu unul de 1.2 litri pe benzina si sistem micro-hibrid.

Cele mai multe zvonuri sustin ca motorizarea de 1.0 litru ar urma sa dezvolte 100 de cai putere si 150 Nm cuplu.

2018 Suzuki Jimny

Avand in vedere ca prototipul pare finalizat in proportie de 100%, nu ar fi deloc o surpriza sa facem cunostinta (oficial) cu el pana la finalul lunii. Apoi, urmeaza ca noul Suzuki Jimny sa debuteze in cadrul unui Salon Auto, cel mai probabil chiar la Tokyo sau la Paris.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2018