Numai masini de lux nu vor fi. Noile modele de la Mercedes vor avea motoare de 1.2 litri

Numai masini de lux nu vor fi. Noile modele de la Mercedes vor avea motoare de 1.2 litri
  • Mercedes lucreaza la o gama de benzinare de 1.2 si 1.4 litri
  • Informatia a fost publicata in premiera de publicatia Autocar
  • Unitatile vor fi montate transversal pe viitoarele modele FWD
Distribuie pe Facebook

Chiar daca au recunoscut ca downsizing-ul a fost, in mare, o prostie, cele mai multe companii auto continua sa dezvolte motoare de capacitate cilindrica redusa.

Intr-un interviu acordat publicatiei americane Car and Driver la inceputul acestei luni, seful Mercedes dezvaluia ca viitoarea platforma cu tractiune fata a companiei pe care o conduce va gazdui nici mai mult, nici mai putin de opt modele.

Tot la momentul de atunci, in cadrul aceluiasi material, vorbeam inclusiv despre posibilitatea ca respectivele automobile sa ofere in versiunile inferioare de motorizare unitati diesel si pe benzina imprumutate de la Renault.

Ei bine, ziua de astazi vine cu un nou set de informatii neoficiale cu privire la motoarele ce vor propulsa noile modele cu tractiune fata pe care Mercedes le va lansa incepand cu 2018, ca alternativa la BMW Seria 1 si derivatele sale.

Potrivit publicariei britanice Autocar, inginerii producatorului german de automobile lucreaza alaturi de specialistii Renault la dezvolta unor benzinare proaspete in patru cilindri, cu injectie directa si capacitati de 1.2, respectiv 1.4 litri.

Noile motorizari vor debuta odata cu cea de-a doua generatie a compactei A-Class, conform sursei anterior mentionata, insa acestea vor ajunge ulterior si pe modelele A-Class Sedan, B-Class, CLA, GLA si, nu in ultimul rand, GLB.

Respectivele unitati au fost concepute pentru a fi montate transversal, se mai arata in datele obtinute de publicatia Autocar, ceea ce inseamna ca sansele ca acestea sa ajunga si pe clasele superioare sunt extrem de mici.

Incheiem acest material cu mai multe imagini ale conceptului Mercedes A Sedan, despre care producatorul german de automobile afirma ca reprezinta principala sursa de inspirate in cazul design-ului viitoarelor sale modele cu tractiune fata.

Mercedes Concept A Sedan

Mercedes Concept A Sedan

Mercedes Concept A Sedan

Mercedes Concept A Sedan

Mercedes Concept A Sedan

Mercedes Concept A Sedan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Mercedes Concept A Sedan
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Mai 2017