O imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. Anuntul facut de Ford care baga frica in toti rivalii

O imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. Anuntul facut de Ford care baga frica in toti rivalii
  • Ford confirma lansarea noului Shelby GT500
  • Acesta urmeaza sa dispuna de mai mult de 700 de cai
  • Potrivit speculatiilor, viteza maxima va fi de 344 de km/h
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a anuntat, prin intermediul unui clip video, lansarea noului Mustang Shelby GT500. Din meniul muscle car-ului nu vor lipsi un propulsor supraalimentat si un mod special pentru cursele de acceleratie.

Inca de la lansarea Mustang-ului Shelby GT350, toata lumea se intreba cand va sosi si fratele sau mai mare si mai nervos, GT500-le. Brand-ul din Dearborn a incercat sa tina acest detaliu secret, insa speculatorii nu s-au abtinut si au inceput sa faca sapaturi.

Acum, valul a fost dat la o parte chiar de catre americanii de la Ford care au publicat un clip video care anunta lansarea viitorului Mustang Shelby GT500 in 2019. Data exacta nu a fost dezvaluita, insa acesta ofera totusi cateva detalii interesante, inclusiv puterea celui mai extrem Mustang de pana acum.

Sub capota vom regasi un propulsor V8 de 5.2 litri, supraalimentat, care va transmite puntii spate mai bine de 700 de cai putere. Potrivit informatiilor venite pe surse, cutia de viteze va fi una automata cu dublu-ambreiaj iar cu pedala de acceleratie la podea, acul vitezometrului se va opri in dreptul valorii de 344 km/h.

Cu alte cuvinte, acest model va fi chiar mai puternic decat noul GT, care nu este nici pe departe slab, cu ai sai 647 de cai putere storsi dintr-o unitate V6 EcoBoost de 3.5 litri.

In plus, inginerii sustin ca Shelby GT500 va fi extrem de capabil atat pe sosea, cat si pe circuit si va oferi o manevrabilitate la care rivalii pot doar visa. Nu vor lipsi asadar elementele exterioare aerodinamice, o suspensie adaptiva, frane carbon-ceramice, sau sisteme care sa se asigure ca soferul va avea acces la toti cei 7xx de cai.

Acelasi meniu include si un mod special pentru cursele de acceleratie, botezat Drag Strip. Acest detaliu a ajuns cu siguranta si la urechile conationalilor de la Dodge, care au lansat anul trecut extremul Challenger SRT Demon. Acesta a fost dezvoltat special pentru amatorii de liniute si se lauda cu 840 de cai putere si o acceleratie pana la 96 de km/h (60 mph) in doar 2.3 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe