O sportiva si mai...sportiva. Alpine lucreaza la un A110 de 300 de cai si performante imbunatatite

O sportiva si mai...sportiva. Alpine lucreaza la un A110 de 300 de cai si performante imbunatatite
  • Alpine lucreaza la o versiune sportiva pentru A110
  • Aceasta ar urma sa dezvolte 300 de cai putere
  • Inginerii tintesc spre o masa totala si mai scazuta
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul francez de automobile lucreaza la o versiune si mai potenta a modelului A110. Aceasta se va baza pe acelasi propulsor turbo de 1.8 litri, insa puterea ar urma sa creasca pana la 300 de cai putere.

Chiar ieri iti povesteam despre noul Alpine A110 si iti spuneam ca brand-ul francez a publicat de-abia acum o galerie foto completa, in ciuda faptului ca sportiva cu motor central a debutat oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie.

Alpine A110

Insa din cate se pare, in aceste luni, inginerii producatorului din Hexagon nu au stat degeaba. In primul rand, acestia au lucrat la versiunea de competitie botezata sugestiv Cup, cu 270 de cai si o greutate de doar 1.050 de kilograme, iar in al doilea rand s-au chinuit sa dezvolte o versiune si mai sportiva, de strada, pentru A110-le standard.

Alpine A110

Da, ai citit bine. Potrivit unor surse apropiate de brand-ul francez, aceasta este cunoscuta deocamdata sub denumirea interna de "Sport Chassis" si sub capota ar urma sa se regaseasca acelasi propulsor turbo de 1.8 litri.

Alpine A110

Numai ca, dupa cateva imbunatatiri acesta va dezvolta aproximativ 300 de cai putere, cu 50 mai mult decat acum, iar acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se va realiza in mai putin de 4 secunde, ceea ce inseamna deja teritoriul masinilor sport cu "greutate" si a supercar-urilor.

Alpine A110

In plus, francezii vor modifica suspensia, vor recalibra transmisia automata cu dublu-ambreiaj si sapte trepte si vor opta pentru diminuarea masei totale. Momentan, sportiva care ne duce cu gandul la motorsportul din anii '70-'80 cantareste doar 1.080 de kilograme, in versiune de baza. Cum spuneam in articolul anterior, varianta de lansare Premiere Edition este ceva mai grea (1.103 kg) din cauza catorva echipamente optionale.

Alpine A110

Cei de la Alpine au reusit o asemenea performanta dupa ce au confectionat sasiul, caroseria si mai multe elemente ale suspensiei din aluminiu. Apoi, scaunele Sabelt cantaresc 13,1 kilograme fiecare, iar rezervorul de combustibil este pozitionat exact in spatele puntii fata pentru ca distribuirea greutatii sa fie in raport de 44:56.

Alpine A110

Alpine A110

Alpine A110

Alpine A110

Alpine A110

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Alpine A110
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Decembrie 2017