OFICIAL: Acesta este noul Volkswagen Passat B8! GALERIE FOTO si VIDEO

OFICIAL: Acesta este noul Volkswagen Passat B8! GALERIE FOTO si VIDEO
  • Volkswagen a prezentat aseara noul Passat B8
  • Modelul cantareste cu 85 kilograme mai putin
  • Gama de motorizari ofera intre 120 si 280 CP
Distribuie pe Facebook

Asteptarea a luat sfarsit! Volkswagen a publicat in cursul serii de ieri primele imagini si detalii oficiale ale noului Passat B8, automobil ce va putea fi admirat pentru prima oara in plastic si metal cu ocazia Salonului Auto de la Paris din 4 - 19 octombrie.

Construit pe aceeasi platforma modulara MQB precum ultima generatie a hatchback-ului Golf (si nu numai), noul Volkswagen Passat B8 cantareste cu pana la 85 de kilograme mai putin decat predecesorul sau. De asemenea, comparativ cu acelasi model, lungimea a scazut cu 2 milimetri, in timp ce ampatamentul a crescut cu aproximativ 80 de milimetri.

Volkswagen Passat B8

Volkswagen Passat B8Volkswagen Passat B8

Acesta-i insa doar inceputul. Tot spre deosebire de vechiul B7, noul Volkswagen Passat B8 este cu 14 milimetri mai scund, respectiv cu 12 milimetri mai lat, revizuirea proportiilor permitandu-le germanilor sa creioneze un aspect exterior mult mai agresiv, pus in valoare si de grila radiatorului supradimensionata, pozitionata la un unghi aproape drept.

Alte detalii remarcabile, cu ajutorul carora noul Volkswagen Passat B8 va atrage atentia tuturor celor din jur, includ blocuri optice frontale si posterioare inzestrate cu tehnologia LED, plus tips-uri integrate in design-ul spoilerului spate. In ceea ce priveste interiorul sau, automobilul german impresioneaza in special prin display-ul TFT din spatele volanului.

Preluat direct de la ultima generatie a modelului Audi TT, acesta este complet configurabil si se poate lauda atat cu o diagonala de 12.3 inch, cat si cu o rezolutie de 1440 x 540 pixeli. Deloc surprinzator, noul Volkswagen Passat B8 ofera si un al doilea display, de pana la opt inch, pozitionat la nivelul consolei centrale, imediat sub gurile de ventilatie ale sistemului de climatizare.

Volkswagen Passat B8

Volkswagen Passat B8Volkswagen Passat B8

Referitor la gama de motorizari, automobilul german ofera o serie de motoare pe benzina si motorina cu puteri cuprinse intre 120 si 280 CP, printre acestea facandu-si loc si o unitate bi-turbodiesel de doi litri si 240 cai putere. Echipata cu o cutie DSG si un sistem de tractiune integrala 4MOTION, versiunea respectiv are nevoie de numai 6.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Disponibil la vanzare incepand cu saptamana viitoare, la un pret de pornire de 25.875 euro pentru Sedan, respectiv 25.950 euro pentru Break, noul Volkswagen Passat B8 va putea fi comandat si intr-o varianta cu propulsie hibrida, ce combina un motor pe benzina, turbo de 1.4 litri, si unul electric pentru un total de 211 cai putere.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (54) Poze Volkswagen Passat B8
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 4 Iulie 2014