OFICIAL: BMW prezinta noul X1, primul sau SUV cu tractiune fata

OFICIAL: BMW prezinta noul X1, primul sau SUV cu tractiune fata
  • BMW publica primele fotografii si specificatii ale noului X1
  • Crossoverul bavarez dispune acum de o platforma FWD
  • Gama de motorizari include unitati turbo pe benzina si motorina
Distribuie pe Facebook

Bavarezii de la BMW au publicat astazi primele fotografii si informatii oficiale ale noului X1, automobil ce va debuta in premiera mondiala cu ocazia Salonului International de la Frankfurt din aceasta toamna.

Comparativ cu modelul anterior, cea de-a doua generatie a crossover-ului din Munchen iese in evidenta printr-un aspect mai sportiv, rezultat in urma restilizarii atat a spoilerelor fata / spate, cat si a blocurilor optice anterioare, respectiv posterioare.

Principala modificare vizuala o regasim insa la nivel de interior, acolo unde noul BMW X1 impresioneaza in special prin plansa de bord indreptata catre sofer, in varful careia troneaza - de-aceasta data "neintegrat", display-ul de 6.5 inch destinat sistemului de infotainment.

Lasam insa in urma departamentul estetic si ne indreptam intreaga atentie catre cel tehnic, care a trecut printr-o transformare radicala. In libera traducere, asta inseamna ca trecerea la o platforma... fara RWD.

Noul BMW X1Noul BMW X1

Noul BMW X1

Da, ai vazut / citit bine. Spre deosebire de modelul anterior, cea de-a doua generatie a crossover-ului din Munchen are la baza aceeasi arhitectura UKL1 precum recent lansatele Seria 2 Active si Gran Tourer, cu tractiune fata in meniul standard.

Ca si pana acum insa, sistemul de tractiune integrala xDrive este disponibil in mod optional pe versiunile superioare de motorizare. Si daca tot veni vorba despre subiectul motorizari, trebuie precizat ca meniul initial va include doar doua propulsoare turbo cu patru cilindri si capacitate de doi litri.

Altfel spus, cei care prefera mirosul benzinei vor avea la dispozitie un 20i de 192 CP, dar si un 25i de 231 CP, in timp ce clientii aflati in cautarea unui maximum de eficienta au de ales intre un 18d de 150 CP, un 20d de 190 CP, respectiv un 25d de 231 CP.

Desi informatiile oficiale cu privire la acest aspect lipsesc cu desavarsire pentru moment, nu ar fi de mirare ca noul BMW X1 sa poate fi comandat ulterior si in compania unor unitati supraalimentate cu numai trei cilindri - precum aceeasi Serie 2 Active / Gran Tourer anterior mentionata.

Cea de-a doua generatie a popularului crossover din Munchen va debuta in premiera mondiala peste trei luni, cu ocazia salonului auto ce se desfasoara la Frankfurt in perioada 19 - 27 septembrie. Vanzarile vor lua startul la scurt timp dupa, in cursul lui octombrie.

Noul BMW X1

Noul BMW X1

Noul BMW X1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (76) Poze Noul BMW X1
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Iunie 2015