Oficial: BMW Seria 1 isi arata noua fata

Oficial: BMW Seria 1 isi arata noua fata
Blestemul Seriei 5 GT pare sa ii bantuie in continuare pe bavarezii de la BMW. Recent-dezvaluita, noua generatie a micului Seria 1 se remarca printr-un aspect nu tocmai reusit, ce imbina liniile intalnite in designul Cocosatului de la Munchen cu stopurile lui... Volkswagen Polo.
Distribuie pe Facebook

Dupa aproximativ sapte ani de activitate, timp in care a trecut si printr-un facelift mai mult sau mai putin pronuntat, BMW Seria 1 a ajuns in punctul in care avea nevoie de o noua generatie. Pe care a si primit-o, de altfel. Iar pentru ca weekend-ul ce tocmai s-a incheiat ne-a adus o aparitie neplanuita a primelor fotografii oficiale, cei de la BMW s-au vazut nevoiti ca astazi sa dezvaluie toate informatiile si fotografiile ce au legatura cu ultima lor creatie.

Oficial: BMW Seria 1 isi arata noua fata

Prima impresie? Ultima generatie a modelului BMW Seria 1 pare sa eclipseze din punct de vedere al designului actualul model. Si nu neaparat in sensul cel bun. De exemplu, partea frontala a noului model preia forma nu-tocmai-reusita a cosmarului cunoscut sub numele de Seria 5 GT, in timp ce farurile uriase par sa cauzeze o senzatie de disproportionalitate. Iar daca asta nu ar fi indeajuns, stopurile aduc foarte mult cu cele prezente pe Volkswagen Polo. Vazand si partea buna la lucrurilor, dimensiunile au crescut comparativ cu actuala Serie 1, aspect ce se traduce prin spatiu interior si de incarcare mai mari.

Oficial: BMW Seria 1 isi arata noua fata Oficial: BMW Seria 1 isi arata noua fata

In ceea ce priveste gama de motorizari, noua generatie a modelului bavarez se lauda doar cu motorizari turbo, indiferent ca vorbim de propulsoare diesel sau pe benzina. Mai exact, cei care prefera benzina vor fi nevoiti sa se multumeasca cu un 1.6 turbo ce produce 136 (116i) sau 170 cai putere (118i), in timp ce fanii motoarelor diesel pot opta pentru un 2.0 care dezvolta 116 (116d), 143 (118d) sau 184 cai putere (120d). De asemenea, germanii de la BMW vor oferi si o versiune extrem de eficienta - 116d EfficientDynamics Edition, ce beneficiaza de un motor 1.6 - numai bun pentru a livra 116 CP si un consum de carburant de doar 3.8 litri la 100 de kilometri. Important de specificat, lista cu dotari optionale gazduieste, in premiera pentru acest segment, prezenta unei transmisii automate cu opt trepte.

Oficial: BMW Seria 1 isi arata noua fata Oficial: BMW Seria 1 isi arata noua fata

Noul BMW Seria 1 va debuta cel mai probabil in toamna acestui an, la Frankfurt Motor Show 2011. De asemenea, vanzarile ar putea demara tot in jurul acelei perioade, viitorii clienti urmand a avea de ales intre doua versiuni diferite de echipare - Urban sau Sport.

Oficial: BMW Seria 1 isi arata noua fata

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (127) Poze BMW Seria 1 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2011