Oficial ma cheama Stratos. Si bordul meu arata 10.000 rpm si 360 de km/h!

Oficial ma cheama Stratos. Si bordul meu arata 10.000 rpm si 360 de km/h!
De acum totul e clar. Stratos a revenit. Momentan nu sub emblema Lancia, ci doar Pininfarina. Si pentru a oficializa chiar de-a binelea noua Supermasina, italienii au lansat si site-ul new-stratos.com
Distribuie pe Facebook

Cel mai nou Supercar cu pedigree italienesc, mai italienesc decat o Pizza Quattro Stagioni, a fost legitimat si pe internet. Noul Stratos are acum un site oficial: www.new-stratos.com

Chiar daca site-ul este in constructie si fara prea multe informatii, lucrurile incep sa se clarifice. Lancia Stratos 2011 sau 2012, inca nu e clar anul lansarii oficiale, se fabrica. Se fabrica in uzina Pininfarina si pana acum exista 3 exemplare din noul bolid.

Ceea ce mai stim cu siguranta este faptul ca proiectul Stratos este finantat de catre Michael Stoschek, un afacerist german de succes, fost pilot de raliuri. Din pacate, in afara de designul spectaculos, Stratos nu prea are nimic propriu si personal. Motorul este de la un Ferrari F430 Scuderia, la fel si platforma mecanica. Insa caroseria completa din fibra de carbon ii confera un raport greutate/putere incredibil, mai putin de 2 kg/cal putere.

Designul a fost inceput de Jason Castriota, care ulterior s-a mutat la Stile Bertone, dar a fost finalizat de Luca Borgogno, care a creat si interiorul.

Nu se stie momentan daca masina va fi lasata la stadiul de proiect sau va intra intr-o serie de 25 de exemplare. Asta depinde de pretul de vanzare, care inca este un secret. Dar ne asteptam sa fie unul astronomic, mai mult decat un Ferrari 458 Italia.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Lancia Stratos
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 August 2010