Oficial: Mercedes dezvaluie noul SLK250 CDI

Oficial: Mercedes dezvaluie noul SLK250 CDI
Pentru prima oara in istorie, germanii de la Mercedes vor ascunde sub capota noului SLK un motor diesel, celebrul roadster din Stuttgart urmand a se bucura de prezenta a nu mai putin de 204 cai putere. Dar, mai important de atat, noul Mercedes SLK250 CDI se poate lauda cu un cuplu maxim de 500 Nm si un consum de carburant extrem de redus, de numai 4.9 litri la 100 de kilometri.
Distribuie pe Facebook

Inainte de a intra in detalii, tinem sa precizam ca noul Mercedes SLK250 CDI este propulsat de acelasi motor diesel, in patru cilindri, de 2.143 centimetri cubi precum modelul C250 CDI BlueEFFICIENCY. Drept urmare, noua versiune a roadsterului german se bucura de prezenta a nu mai putin de 204 cai putere si 500 Nm - valori arhisuficiente pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in doar 6.7 secunde si o viteza maxima de aproximativ 243 km/h. In plus, tot la capitolul performante notam si cele 4.3 secunde necesare reprizei 80 - 120 km/h. Important de specificat, intreaga putere este transmisa rotilor spate prin intermediul cutiei 7G-TRONIC PLUS - o transmisie manuala va fi disponibila abia in cea de-a doua parte a anului viitor.

Oficial: Mercedes dezvaluie noul SLK250 CDI

In ciuda performantelor deloc neglijabile, noul Mercedes SLK250 CDI este cel mai eficient roadster din gama sa. Multumita supraalimentarii cu turbocompresor, injectiei de tip common-rail si sistemului start/stop oferit in standard, micul roadster din Stuttgart inregistreaza un consum de carburant extrem de redus, de numai 4.9 litri de motorina la 100 de kilometri. In ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon, versiunea diesel a celebrului model german emite doar 128 grame per kilometru.

Oficial: Mercedes dezvaluie noul SLK250 CDI

Din punct de vedere estetic, noul Mercedes SLK250 CDI nu a suferit nici un fel de modificare comparativ cu modelele pe benzina. Asadar, roadsterul german se bucura in continuare de acelasi design atragator, insa promite acum calatorii mai lungi ca niciodata. Cu un singur plin, bineinteles. Ajunsi la final, nu ne mai ramane de elucidat decat un singur mister. Iar acela este pretul de pornire de 41,828.50 euro, cu TVA inclus.

Oficial: Mercedes dezvaluie noul SLK250 CDI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Mercedes SLK250 CDI
mai multe