OFICIAL: Noul Porsche Cayenne GTS promite un V6 bi-turbo de 440 CP si 600 Nm

OFICIAL: Noul Porsche Cayenne GTS promite un V6 bi-turbo de 440 CP si 600 Nm
  • Porsche prezinta la Los Angeles noul Cayenne GTS
  • SUV-ul german ofera un V6 bi-turbo de 440 CP si 600 Nm
  • Primii 100 km/h vin dupa numai 5.1 secunde
Distribuie pe Facebook

Desfasurat in perioada 21 - 30 noiembrie, Salonul Auto de la Los Angeles de anul acesta aduce doua noutati majore in gama Porsche Cayenne. Despre ce este insa vorba, ramane sa aflam din randurile urmatoare.

De la V8 aspirat la V6 bi-turbo

Special pentru iubitorii de SUV-uri de inalta performanta, germanii de la Porsche vor sosi in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles de peste aproximativ doua saptamani alaturi de urmatoarea generatie a versiunii Cayenne GTS.

Comparativ cu predecesorul sau, noul model este pus in miscare de o unitate bi-turbo cu sase cilindri si capacitate de 3.6 litri, renuntarea la propulsorul V8 aspirat fiind insa una de bun augur. Cel putin daca vorbim de cifre, numere si valori maxime.

Porsche Cayenne si Cayenne GTSPorsche Cayenne si Cayenne GTS

De la 0 la 100 km/h in 5.1 secunde

Intr-o alta ordine de idei, fisa cu specificatii tehnice gazduieste acum un total de 440 cai putere si 600 Newton-Metri, ceea ce reprezinta o imbunatatire de 20 CP, respectiv 85 Nm versus varianta anterioara.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h a coborat cu aproximativ jumatate de secunda, cea mai noua generatie a modelului Porsche Cayenne GTS avand nevoie de numai 5.2 secunde pentru indeplinirea acestei misiuni.

In cazul in care clientii opteaza insa si pentru pachetul Sport Chrono disponibil in mod optional, primii 100 km/h vin dupa doar 5.1 secunde. Viteza maxima? 262 de kilometri pe ora.

Un aspect pe masura performantelor

Cat despre aspectul estetic, meniul propus de super-SUV-ul producatorului de automobile din Stuttgart include spoilerele spate si spate agresiv stilizate, respectiv praguri laterale proeminente.

In plus, pentru si mai multa sportivitate vizuala, garda la sol a fost coborata cu pana la 24 de milimetri, jantele pe 20 inch ascund discuri supradimensionate si etriere finisate in rosu, in timp ce un sistem de evacuare sport este oferit inca din standard.

Asta la nivel de exterior. La nivel de interior, lista cu ingrediente magice nu este chiar la fel de impresionanta, insa ceva ne spune ca volanul in trei spite, scaunele cu suport lateral marit si insertiile de piele livrate alaturi de accente de alcantara nu vor trece chiar neobservate.

Porsche Cayenne si Cayenne GTS

O noua versiune de baza

Ultima generatie a modelului Porsche Cayenne GTS va fi disponibila la vanzare incepand cu sfarsitul lunii februarie 2015, la un pret de 98. 152 de euro. Tot atunci isi va intra in drepturi, de asemenea, si o noua versiune de baza.

Pornind de la 65.427 euro, automobilul cu pricina dispune de un V6 aspirat de 3.6 litri si 300 cai putere, printre caracteristicile sale numarandu-se si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 7.7 secunde (7.6 secunde cu pachetul Sport Chrono), o viteza maxima de 230 km/h si, nu in ultimul rand, un consum mediu de carburant de 9.2 litri la 100 kilometri.

Porsche Cayenne si Cayenne GTSPorsche Cayenne si Cayenne GTS

Porsche Cayenne si Cayenne GTS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Porsche Cayenne si Cayenne GTS
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Noiembrie 2014