OFICIAL: Porsche ne face cunostinta cu noile Boxster si Cayman GTS

OFICIAL: Porsche ne face cunostinta cu noile Boxster si Cayman GTS
  • Porsche a dezvaluit noile Boxster si Cayman GTS
  • Porsche Boxster GTS ofera un total de 330 CP
  • Porsche Cayman GTS se bucura de circa 340 CP
Distribuie pe Facebook

Porsche a pregatit doua premiere mondiale pentru editia din acest an a Salonului Auto de la New York, constructorul german de automobile fiind asteptat sa dezvaluie in cadrul evenimentului de luna viitoare noile Boxster si Cayman GTS.

Porsche-le saracului. Asa a fost 'botezat' modelul Boxster in urma cu aproximativ 20 de ani, atunci cand si-a facut aparitia pe piata. Aceeasi 'porecla' a urmarit o buna perioada de timp si modelul Cayman, situatia schimbandu-se insa odata cu lansarea ultimei generatii a celor doua automobile cu motor central din Stuttgart. Iar echiparea GTS reprezinta inca o dovada a acestei afirmatii.

Porsche Boxster si Cayman GTSPorsche Boxster si Cayman GTS

Porsche Boxster si Cayman GTS

Avand la baza versiunea S, noile Porsche Boxster si Cayman GTS gazduiesc in compartimentul motor un propulsor cu sase cilindri si capacitate de 3.4 litri, ce ofera un total de 330, respectiv 340 de cai putere. Transmisia manuala cu sase rapoarte este oferita in echiparea standard, viitorii cumparatori avand insa la dispozitie si o cutie cu dublu ambreiaj.

Astfel, atunci cand se opteaza pentru unitatea Doppelkupplungsgetriebe (PDK), acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in doar 4.7 secunde in cazul modelului Porsche Boxster GTS, in timp ce varianta cu acoperis fix a acestuia - si anume modelul Porsche Cayman GTS, reuseste aceeasi performanta intr-un timp cu 0.1 secunde mai rapid.

Porsche Boxster si Cayman GTSPorsche Boxster si Cayman GTS

Porsche Boxster si Cayman GTS

In ceea ce priveste viteza maxima, noile Porsche Boxster si Cayman GTS promit sa depaseasca pragul celor 280 de kilometri pe ora, fisa cu specificatii tehnice indicand un 281 km/h pentru modelul Boxster GTS si un 285 km/h pentru Cayman GTS. Referitor la consumul de carburant, oficialii constructorului german de automobile sustin ca acesta se situeaza in jurul valorii de 8.2 litri la 100 de kilometri.

Pe langa plusul de performanta, noile Porsche Boxster si Cayman GTS s-au ales si cu o doza extra de agresivitate vizuala, vestile bune continuand cu numarul crescut de dotari oferite in standard - dotari standard care includ, printre altele, si faruri cu bi-xenon si tehnologia Porsche Dynamic Light System (PDLS), meniul Sport Chrono, suspensia Porsche Active Suspension Management (PASM), plus un interior accesorizat cu piele si alcantara.

Porsche Boxster si Cayman GTS

Porsche Boxster si Cayman GTSPorsche Boxster si Cayman GTS

Pentru cei interesati de preturile de pornire, acestea se ridica la 69.949 de euro pentru versiunea Porsche Boxster GTS, respectiv 73.757 de euro pentru varianta Porsche Cayman GTS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Porsche Boxster si Cayman GTS
mai multe