OFICIAL: Volvo dezvaluie noul S60 Polestar de serie!

OFICIAL: Volvo dezvaluie noul S60 Polestar de serie!
Asteptarea a luat sfarsit! Suedezii de la Volvo au dezvaluit in urma cu numai cateva momente primele fotografii si informatii oficiale cu privire la versiunea de serie a impresionantului concept Volvo S60 Polestar, automobil ce promite o doza uriasa de agresivitate atat pe plan tehnic, cat si estetic.
Distribuie pe Facebook

Din pacate, nu exista motive serioase de bucurie. Pe langa faptul ca va fi construit intr-un numar limitat de exemplare si va fi comercializat doar pe piata auto din Australia, noul Volvo S60 Polestar lasa in urma o buna parte din ingredientele extreme propuse de conceptul cu acelasi nume, automobilul suedez de inalta performanta fiind nevoit sa se multumeasca in versiunea de serie cu un propulsor turbo de trei litri si numai 350 de cai putere.

Volvo S60 Polestar de serie

De asemenea, transmisia manuala cu sase rapoarte a fost inlocuita de o cutie automata, sistemul de tractiune integrala si launch control-ul oferite in standard permitandu-i insa noului Volvo S60 Polestar sa accelereze de la 0 la 100 km/h in aproximativ 4.9 secunde. In ceea ce priveste viteza maxima, versiunea de serie a impresionantului concept se poate lauda doar cu o simpla limitare electronica la pragul celor 250 kilometri pe ora.

Volvo S60 Polestar de serie

Alte detalii de ordin tehnic includ suspensie sport cu arcuri modificate si amortizoare Ohlins reglabile pe inaltime, sistem de franare de inalta performanta inzestrat cu discuri perforate ce masoara 336 mm pe fata, respectiv 302 mm pe spate, dar si o masa de 1.684 kilograme. In ceea ce priveste aspectul estetic, noul Volvo S60 Polestar se remarca printr-un kit aerodinamic special proiectat, oferit in compania unor jante din aliaj pe 19 inci.

Volvo S60 Polestar de serie

Pentru cei interesati, preturile nu au fost momentat anuntate insa, in functie de feedback-ul primit, versiunea de serie a conceptului Volvo S60 Polestar ar putea fi comercializata si pe alte piete auto, si nu doar in Australia.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Volvo S60 Polestar de serie
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Aprilie 2013