Olandezii vor produce un roadster retro pe platforma de Mazda MX-5

Olandezii vor produce un roadster retro pe platforma de Mazda MX-5
  • Huet Brothers a mai realizat masini de curse in trecut
  • Noul model va fi bazat pe sasiul Skyactiv Mazda
  • Motorizarea va fi cea standard sau modificata
Distribuie pe Facebook

Tot mai multi producatori de masini se axeaza pe realizarea unor automobile cu aspect retro. E clar ca tot ce reprezinta vechiul, clasicul si elegantul se intoarce. Este si cazul olandezilor din familia Huet, care vor sa lanseze o masina fabricata pe platforma lui Mazda MX-5.

Fratii Huet sunt cunoscuti pentru trecutul lor din motorsport. Ei au mai realizat doua masini sport retro bazate pe un Triumph TR6, lansate in 2009. Masinile erau construite de ei si folosite in competitii pe circuit, iar de-a lungul vremii au realizat si au vandut mai multe exemplare pentru pasionatii de automobile clasice.

Huet Brothers Special a fost numit primul model realizat de ei in 2009, dupa care, cativa ani mai tarziu, au mai venit cu o idee care insa nu s-a materializat. Se pare insa ca acum compania olandeza a fratilor Huet, Tino si Paul, va incepe productia unui alt model. Acesta va fi bazat pe sasiul si motorizarea unei Mazda MX-5 Miata, dar va avea o caroserie complet noua.

Conform ziarului olandez De Telegraaf, cei doi frati planuiesc sa realizeze un nou model sport cu doua locuri, oferit in mai multe variante de putere, care va fi construit pe baza masinutei japoneze. Insa de cand au aflat ca Mazda urmeaza sa lanseze in curand noul model de Miata in cursul acestui an, o masina mult imbunatatita si mai rapida, dotata cu un sasiu performant Skyactiv, cei doi au decis sa lanseze noul model Huet Brothers dupa ce masina noua va aparea, alegand sasiul cel nou.

Pe partea de motorizare, cei doi vor lasa propulsorul cu 4 pistoane original Mazda, pentru masina vanduta in varianta de baza, dar si cu motorul modificat, eventual chiar si supra-alimentat, pentru ca vor exista si motorizari mai puternice, pentru cei mai impatimiti pasionati de cursele pe circuit. Momentan, olandezii asteapta 40 de pre-comenzi ca sa inceapa constructia. Pana acum au primit numai 21, insa au destula notorietate incat sa atinga toate cele 40 de unitat produse pe care le-au planificat.

Mazda MX-5 retro

Mazda MX-5 retroMazda MX-5 retro

Mazda MX-5 retro

Mazda MX-5 retro

Mazda MX-5 retroMazda MX-5 retro

Mazda MX-5 retro

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Mazda MX-5 retro
mai multe