Opel a prins drag de crossovere. Dupa Crossland X, nemtii pregatesc Grandland X

Opel a prins drag de crossovere. Dupa Crossland X, nemtii pregatesc Grandland X
  • Opel pregateste un nou crossover
  • Aceasta a fost botezat Grandland X
  • Debutul oficial va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de anul viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile isi mareste gama de crossovere oferite clientilor, prin adaugarea a doi membri: Crossland X si Grandland X. In timp ce primul va inlocui modelul Meriva, cel de-al doilea va umple locul lasat liber de monovolumul Zafira.

Opel a pornit intr-o campanie agresiva prin care doreste sa atraga din ce in ce mai multi clienti in cautare de crossovere. In acest context, nemtii au anuntat inlocuirea a doua modele din gama actuala, cu doua astfel de vehicule. Primul dintre acestea a fost denumit Crossland X si va fi un inlocuitor pentru Meriva, iar cel de-al doilea, botezat Grandland X, va veni in locul monovolumului Zafira.

Asa cum ii spune si numele, Grandland X ar urma sa fie cel mai mare crossover oferit de Opel, pana la lansarea unui crossover de clasa medie bazat pe Insignia Grand-Sport.

Opel Grandland X este asteptat sa debuteze anul viitor in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, si va fi bazat pe platforma EMP2 a Grupului PSA, pe care o va imparti cu Peugeot-ul 3008. In ciuda faptului ca va putea gazdui cel mai probabil 7 pasageri, se va situa in gama sub modelul Antara.

Tina Muller, directorul de marketing al celor de la Opel a declarat ca "Grandland X este destinat amatorilor de aventura, intotdeauna pregatiti sa incerce ceva nou- atat in mediul urban, cat si rural. Noul nostru crossover arata fantastic si va aduce multi clienti noi brandului Opel."

Noul model al nemtilor apare doar intr-un filmulet de prezentare care nu ne da ocazia sa tragem cu ochiul la design-ul adoptat. Insa, se poate totusi observa ca stalpii C, spoiler-ul spate sau antena radio sunt diferite fata de cele ale lui Crossland X.

In ceea ce priveste gama de motorizari, crossover-ul Opel va beneficia de aceleasi motoare de 1.4 litri turbo pe benzina si de cel de 1.6 litri CDTI turbo diesel, imprumutate de la hatchback-ul compact Astra K.

Pentru cei care vor dori ceva mai multa putere, constructorul german s-ar putea sa aduca propulsorul turbo de 2.0 litri, pe benzina si diesel, al noului Insignia Grand Sport. Aceasta informatie nu a fost deocamdata confirmata oficial de Opel, asa ca ramane doar la stadiul de zvon.

Avand in vedere situarea in gama deasupra lui Mokka X si Crossland X, Grandland X ar urma sa masoare aproximativ 4.5 metri, si sa fie astfel un rival direct al Nissan-ului X-Trail.

Distribuie pe Facebook
mai multe