Opel a produs modelul Insignia cu numarul 500.000

Opel a produs modelul Insignia cu numarul 500.000
Un Opel Insignia cu numarul 500.000 a iesit de pe linia de asamblare a fabricii din Russelsheim, Germania, momentul fiind marcat printr-o ceremonie la care a participat si directorul fabricii, Axel Scheiben. Masina este un model Insignia cu caroserie Sports Tourer de culoare alba, echipat cu motorul 2.0 BiTurbo CDTI cu tehnologie de ultima ora (cu putere de 143 kW/195 cp si cuplu de 400 Nm), lansat in februarie.
Distribuie pe Facebook
"Suntem foarte mandri de realizarea de astazi, atat eu, cat si angajatii fabricii. De la lansarea modelului Insignia, in octombrie 2008, personalul fabricii a depus eforturi suplimentare," a declarat Scheiben. "Inca de la inceput, stiam ca modelul Insignia va fi un adevarat succes. Sunt incantat ca autovehiculul Insignia cu numarul 500.000 este echipat cu noul motor diesel BiTurbo, de doi litri. Noua unitate a fost lansata foarte recent si se bucura deja de aprecieri pozitive din partea media si a clientilor."

Opel a produs modelul Insignia cu numarul 500.000

Insignia 2.0 BiTurbo CDTI: doua turbocompresoare secventiale si sistem cu doua intercoolere

Pe langa sistemul cu doua turbocompresoare secventiale de dimensiuni diferite, in cazul modelului Insignia 2.0 BiTurbo CDTI, este pentru prima data cand un autoturism este echipat cu un sistem cu doua intercoolere cu doua circuite de racire complet separate. Datorita sistemului cu doua turbocompresoare secventiale si doua stadii de supraalimentare, modelul Insignia este proiectat pentru a oferi o performanta agila si uniforma, cu raspuns imediat la accelerare.

Acest lucru se aplica mai ales in cazul modelului Insignia Sports Tourer, care, in varianta echipata cu cutia de viteze manuala cu sase trepte de viteza, sistem start/stop si tractiune pe puntea fata, poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 8,9 secunde si poate atinge o viteza maxima de 228 km/h. Desi performantele sunt ridicate, consumul de carburant este redus pana la 5,4 l/100 km si emisiile de CO2 sunt de doar 134 g/km.

Pe langa unitatea 2.0 BiTurbo CDTI, gama Insignia ofera alte trei motoare diesel si inca patru sisteme de propulsie diesel. In gama de motoare pe benzina, noul 1.4 Turbo ecoFLEX (103 kW/140 cp) este unul dintre cele mai eficiente motoare din segmentul autovehiculelor de dimensiuni medii, cu un consum de carburant de 5,7 litri/100 km si emisii de CO2 de 134 g/km.

Opel a produs modelul Insignia cu numarul 500.000

Povestea de succes a modelului Insignia

De la lansarea modelului in 2008, Insignia a primit peste 50 de premii nationale si internationale, inclusiv prestigiosul titlu "Masina anului 2009". In ceea ce priveste fiabilitatea, modelul Insignia a fost numit cel mai bun autovehicul rulat din segmentul autovehiculelor de dimensiuni medii (in septembrie 2011) de catre autoritatea de control a autovehiculelor uzate din Germania "GTU" (Asociatia de control tehnic).

In plus, modelul Insignia a inregistrat un succes important in cadrul raportului DEKRA pe 2012 privind autovehiculele rulate, pentru a doua oara la rand. Autovehiculul a fost lider in cadrul segmentului sau de piata, inregistrand cele mai putine defecte. Aprecierile primite de la expertii auto se reflecta si in cererea din partea clientilor. In 2011 au fost vandute aproximativ 150.000 de autovehicule Insignia in Europa, Marea Britanie si Germania inregistrand in continuare cele mai mari vanzari, de 46.000, respectiv 26.000 de unitati vandute.

Aproximativ 40% dintre toate unitatile Insignia produse in Russelsheim sunt autovehicule Sports Tourer, 40% sunt versiuni hatchback si restul de 20% sunt autovehicule notchback.

Opel a produs modelul Insignia cu numarul 500.000

Fabrica ultramoderna de la Russelsheim
Fabrica din Russelsheim utilizeaza tehnologie de ultima ora si a inceput productia in ianuarie 2002, fiind singura fabrica detinuta de General Motors in Europa care poate construi autovehicule din doua segmente diferite pe o singura linie de asamblare: in cazul acesta, autovehicule compacte si de dimensiuni medii.

La Russelsheim sunt produse 60 de autovehicule pe ora sau 860 pe zi, printre care se numara variantele hatchback, notchback si Sports Tourer ale modelului Insignia, precum si modelul Astra cu cinci usi. Asadar, este nevoie de un nivel inalt de flexibilitate al liniei de asamblare.

Cei 770 de roboti complet automati de pe linia de asamblare au fost programati pentru a distinge intre diferitele modele si pot procesa in jur de 9.000 de piese diferite, utilizate pentru a construi modelul Insignia. Aproximativ 3.000 de angajati lucreaza in doua schimburi la fabrica, aceasta fiind una dintre cele mai moderne uzine de autovehicule din lume.

Opel a produs modelul Insignia cu numarul 500.000

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Opel a produs modelul Insignia cu numarul 500.000
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Aprilie 2012