Opel Astra Sedan - Primele imagini cu noua generatie!

Opel Astra Sedan - Primele imagini cu noua generatie!
Opel isi extinde gama de autovehicule Astra cu o noua varianta sedan, sportiva si eleganta. Avand punctele forte specifice modelului Astra, inclusiv tehnologiile avansate si calitatea recunoscuta la nivel global, noul notchback elegant reprezinta o alternativa mai accesibila pentru clientii care ar opta, in mod normal, pentru acelasi tip de autovehicul din clasa medie. Cu acest nou sedan cu patru usi si variantele hatchback cu cinci usi, Sports Tourer station wagon si indraznetul GTC coupe, gama de modele Astra, cel mai bine vandut autovehicul Opel, este acum completa.
Distribuie pe Facebook

In iunie, atunci cand va fi pus in vanzare noul Astra sedan, clientii pot alege intre sapte variante de motorizare: patru unitati pe benzina (cu puteri de la 74 kW/100 cp pana la 132 kW/180 cp), dintre care trei pot fi combinate cu o transmisie automata cu 6 trepte de viteza si trei motoare diesel (cu puteri de la 70 kW/95 cp pana la 96 kW/130 cp).

Cele doua modele ultra-eficiente Astra notchback 1.7 CDTI ecoFLEX cu sistem Start/Stop si tehnologii de sporire a eficientei combina puterea de 81 kW/110 cp sau 96 kW/130 cp cu un consum de doar 3,7 litri/100 km. Acesta corespunde unui nivel al emisiilor de CO2 de doar 99 g/km. La inceputul anului viitor, pe langa aceasta gama larga de trenuri de rulare, noul model Astra cu patru usi va beneficia de pe urma lansarii celei de a patra generatii a motorului Opel pe benzina cu patru cilindri SIDI ECOTEC, deosebit de eficient, puternic si rafinat, cu o cilindree de 1,6 litri, supraalimentare si injectie directa de benzina.

Noul Astra notchback sedan (lungime/latime/inaltime: 4.658/1.814/1.476 mm) are un ampatament de 2.685 mm, ce asigura un spatiu generos. Portbagajul sau separat ofera un volum de 460 de litri - cu 90 de litri mai mult decat modelul cu cinci usi. Prin rabatarea fractionata a scaunelor din spate in raport de 60:40, volumul portbagajului poate fi sporit pana la maxim 1010 litri.

"Cu designul sau sportiv si elegant, noul Astra sedan revigoreaza segmentul autovehiculelor compacte cu patru usi. La fel ca toate modelele noastre Astra, acest model a fost proiectat in Russelsheim si ofera un nivel inalt de tehnologie si o calitate recunoscuta la nivel international", declara Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel. "Noul Astra notchback reprezinta o componenta importanta in ofensiva noastra de produse si joaca un rol crucial in strategia noastra de dezvoltare.

Este o alternativa eleganta si mai accesibila in comparatie cu multe variante sedan cu patru usi din segmentul autovehiculelor medii; asadar, noi consideram ca are un potential semnificativ de atragere a clientilor din Europa de Vest. Acest model va avea, de asemenea, un rol principal in sporirea substantiala a cotei noastre de piata pe piete cheie cu potential de crestere precum Rusia si Turcia, acolo unde exista o cerere mare pentru autovehicule compacte cu portbagaj separat."

Opel Astra Sedan - Primele imagini cu noua generatie

Combinatie intre designul sportiv si elegant si proportiile bine echilibrate
Echipa de design Opel i-a conferit noului Astra notchback o silueta eleganta si atragatoare. Linia plafonului se arcuieste usor deasupra habitaclului, apoi se continua fluid de-a lungul lunetei inclinate abrupt si se termina cu extensia aerodinamica sculptata a podelei scurte a portbagajului. Si, datorita faptului ca montantul C arcuit se intinde mult spre zona podelei, dimensiunile portbagajului sunt mascate intr-o maniera eleganta. Linia distinctiva care include manerele portierelor devine mai accentuata spre partea din spate, creand un efect de "umar" atletic sub baza montantului C si podeaua spate.
Partea din spate este reliefata de luneta inclinata abrupt, de spoilerul integrat in podea si de conturul extins al barei de protectie sculptate. Designul lampilor spate aminteste de celelalte variante ale modelului Astra, iar pliul discret care le uneste sporeste latimea si inlatura orice impresie de masivitate. De asemenea, lampile prezinta pe interior o forma de aripa, pentru functia lampilor de pozitie, care duce mai departe limbajul de design Opel. In bara de protectie exista mai multe elemente sculpturale, adancitura pentru placuta de inmatriculare reflectand forma decupajului pentru capacul portbagajului. Toate aceste elemente se imbina pentru a crea un design auto deosebit de armonios si echilibrat.
Mark Adams,vice-presedinte al departamentului de design, sustine ca: "Gama de modele Astra implementeaza intr-o maniera foarte dinamica limbajul nostru de design - maiestria sculpturala intalneste precizia germana. Toate variantele de caroserie au propria personalitate. Noi consideram ca modelul Astra sedan cu patru usi pe care il lansam acum este cel mai bine proportionat si cel mai elegant notchback disponibil in prezent in clasa compacta." Clientii care vor sa confere autovehiculelor lor Astra sedan cu patru usi un aspect si mai atragator pot alege dintr-o gama larga de modele de jante cu dimensiuni de pana la 19 inch.

Opel Astra Sedan - Primele imagini cu noua generatie

Standarde tehnologice de varf si calitatile tipice ale modelului Astra in segmentul notchback

Cu un design sportiv si elegant, calitatile specifice modelului Astra si o gama larga de tehnologii avansate - unele fiind unice, altele neobisnuite pentru acest segment - noul notchback compact cu patru usi al marcii Opel se adreseaza clientilor cu asteptari ridicate. Iluminarea frontala adaptiva (AFL+) cu faruri bi-xenon si o gama de functii de iluminare sofisticate, inclusiv distributia variabila a luminii, iluminarea in curbe, iluminarea in viraje si asistentul pentru faza lunga imbunatatesc si mai mult siguranta activa. Sasiul adaptiv FlexRide regleaza automat amortizoarele la conditiile de trafic si ii ofera soferului posibilitatea de a alege intre trei moduri diferite - modul Standard, modul Tour pentru o calatorie confortabila si modul Sport pentru reactii mai prompte.

Scaunele deosebit de ergonomice si certificate de AGR ("Aktion Gesunder Rucken e.V"), care ofera o pozitie confortabila pentru spate, sunt disponibile pentru sofer si pasagerul din fata. Pe langa acestea, exista si mai multe sisteme infotainment care ofera o calatorie mai relaxanta si mai sigura. Sistemul de navigatie superior Navi 900 include trasee pentru peste 30 de tari europene si un ghid de calatorie digital stocat pe un card SD.

Opel Astra Sedan - Primele imagini cu noua generatie

Variantele notchback compacte ofera oportunitati de crestere

Noul sedan cu patru usi este un membru important care intregeste ultima generatie a gamei de modele Astra de succes. In Europa de Vest, cu preponderenta in Germania si Spania, specialistii in marketing ai Opel considera ca oportunitatile de crestere pentru noul model cu patru usi consta in faptul ca acesta este o alternativa mai eleganta si mai accesibila decat variantele sedan cu patru usi din segmentul superior. Mai mult, exista o cerere mare pentru variantele notchback compacte pe pietele ce inregistreaza cresteri mari din Europa Centrala si de Est, in special in Rusia si Turcia.

Rusia a inregistrat in prezent al doilea cel mai mare volum de vanzari din Europa si se estimeaza ca va deveni principala piata europeana, cu un total de pana la 3,4 milioane de autovehicule vandute in 2014. Peste 60% din toate autovehiculele sedan vandute in Europa sunt comercializate in Rusia. Anul trecut, 51% dintre cumparatorii de autovehicule compacte au optat pentru varianta notchback. De asemenea, Rusia este a treia cea mai mare piata europeana pentru modelul Astra. Asadar, Opel a decis sa sarbatoreasca premiera mondiala a noului membru al familiei de modele Astra la Salonul Auto de la Moscova (29 august - 9 septembrie).

Opel Astra Sedan - Primele imagini cu noua generatie

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2012