Opel Meriva, acum cu motor pe benzina si transmisie automata

Opel Meriva, acum cu motor pe benzina si transmisie automata
Opel continua sa perfectioneze modelul Meriva, campionul elegantei, flexibilitatii si ergonomiei, in special pentru clientii care isi doresc confort. Acum, liderul european al monovolumelor de segment B (cota de piata pe segment de 25% in 2011) poate fi comandat si in versiunea cu motor pe benzina de 1,4 l cu supraalimentare (88 kW/120 cp) si transmisie automata. Aceasta oferta se adauga celei deja disponibile, combinatia intre motorul diesel CDTI de 1,7 litri si transmisia automata.
Distribuie pe Facebook
Noua versiune Meriva cu motor de 1,4 litri si transmisie automata prezinta o transmisie automata de generatie noua, cu un coeficient de frecare redus si sase trepte de viteza, oferind o schimbare mai lina si mai rapida a treptelor de viteza. Modelul Meriva cu motor CDTI de 1,7 litri si transmisie automata (81 kW/110 cp) beneficiaza acum de acest nou tip de transmisie.

Opel Meriva, acum cu motor pe benzina si transmisie automata

Noul Meriva cu motor turbo de 1,4 litri si noua transmisie automata cu sase trepte de viteza dezvolta o putere de 88 kW/120 cp si genereaza un cuplu puternic de 200 Nm, incepand de la turatia de 1.750 rpm. Poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 11,9 secunde si atinge o viteza maxima de 185 km/h. Consumul de carburant in regim mixt este de 7,2 l/100 km (emisii de CO2 de 169 g/km). Versiunea Meriva echipata cu acelasi motor dar cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza are un consum de 6,4 litri la 100 km.

Opel Meriva, acum cu motor pe benzina si transmisie automata

Noul Meriva cu motor CDTI de 1,7 litri si putere de 81 KW/110 cp si transmisie automata genereaza un cuplu impresionant de 280 Nm incepand de la turatia de 2.300 rpm. Acesta poate accelera de la 0 la 100 km/h in 12,9 secunde, atingand o viteza maxima de 178 km/h. Autovehiculul are un consum de carburant de 6,1 litri in regim mixt si emisii de CO2 de 160g/km.

Opel Meriva, acum cu motor pe benzina si transmisie automata

Noua generatie de transmisii automate: frecare redusa, confort sporit, timpi mai mici de schimbare a vitezelor

A doua generatie a transmisiei automate Opel cu sase trepte de viteza va fi lansata in vara anului 2012. Pe langa eficienta sporita, imbunatatirile principale includ timpi mai mici de schimbare a treptelor de viteza si un nivel redus de zgomot si vibratii. Prin micsorarea convertorului de cuplu s-a redus si forta de inertie. De asemenea, eficienta a fost sporita prin intermediul trenului de roti dintate optimizat, inclusiv placutele de frecare, lagarele si inelele de etansare. Rigiditatea arcurilor a fost redusa aproape la jumatate, astfel incat vibratiile sunt absorbite mai bine.

Opel Meriva, acum cu motor pe benzina si transmisie automata

Acum treptele de viteza sunt actionate de solenoizi liniari cu control direct. Acestia sunt mai usori si sustin o schimbare mai rapida a treptelor de viteza. Rezultatul a fost reducerea cu pana la 60 la suta a timpului de reactiei la schimbarea treptei de viteza (100 de milisecunde), in timp ce timpul total de schimbare a treptelor de viteza s-a micsorat cu pana la 40 la suta.

Opel Meriva, acum cu motor pe benzina si transmisie automata

Exact ca in cazul versiunii anterioare, cu noua transmisie automata cu sase trepte puteti schimba treptele de viteza cu ajutorul functiei ActiveSelect, prin actionarea manuala a acestora. Schimbatorul de viteze poate fi deplasat in fata sau in spate. Controlul electronic adaptiv al transmisiei include numeroase functii inteligente. Printre acestea se numara activarea automata a turatiei de ralanti in timp ce autovehiculul stationeaza, pentru a economisi carburant sau programul de rulare in panta, care comuta intre diferitele moduri de schimbare a treptelor in functie de gradul de inclinare a rampei sau pantei. Alt aspect secundar pozitiv este cel referitor la dimensiunile transmisiei, care sunt cu 30 mm mai mici. La randul sau, acesta contribuie la cresterea sigurantei in caz de impact.

Opel Meriva, acum cu motor pe benzina si transmisie automata

Campionul elegantei, flexibilitatii si ergonomiei ramane autovehiculul numarul unu
Inca de la debutul sau, in 2010, a doua generatie a modelului Opel Meriva a ramas liderul segmentului B de monovolume in Europa. In 2011, campionul flexibilitatii si ergonomiei a atins o cota de piata de 25% in segmentul sau. In Germania, aceasta cota de piata a atins chiar 43%. Pana in aprilie 2012 inclusiv, peste 218.000 de clienti din Europa au ales a doua generatie a modelului. In statisticile privind defectiunile elaborate de ADAC in anul 2011 si publicate in luna mai, modelul Opel Meriva a obtinut din nou cel mai bun punctaj la categoria minifurgon, fiind astfel unul dintre cele mai fiabile autovehicule din Germania.

Opel Meriva, acum cu motor pe benzina si transmisie automata

Designul atragator, calitatea inalta, impreuna cu flexibilitatea unica la bord si ergonomia excelenta contribuie la povestea de succes a modelului Meriva. Expertii germani in sanatatea spatelui ("Aktion Gesunder Rucken e.V.") au acordat prestigiosul sigiliu al calitatii AGR minifurgonului Opel, acesta devenind astfel primul si singurul autovehicul de serie care a primit aceasta certificare. Sistemul de scaune FlexSpace, usile FlexDoors, scaunele ergonomice disponibile optional, consola centrala FlexRail si suportul de biciclete FlexFix complet integrat, disponibil optional, toate contribuie la succesul modelului Meriva si la avantajele sale unice in materie de vanzari.

Opel Meriva, acum cu motor pe benzina si transmisie automata

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Opel Meriva
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Iunie 2012