Opreste-te din ceea ce faci! Asta este noul F8 Tributo, un supercar cu cel mai puternic V8 din istoria Ferrari sub capota

Opreste-te din ceea ce faci! Asta este noul F8 Tributo, un supercar cu cel mai puternic V8 din istoria Ferrari sub capota
  • Este cel mai puternic V8 din istoria Ferrari
  • Ferrari promite o manevrabilitate imbunatatita si confort sport
  • Debuteaza oficial la Salonul Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Constructorul italian de automobile a publicat primele detalii cu privire la succesorul lui 488 GTB. Botezat F8 Tributo, acesta ascunde sub capota cel mai puternic V8 din istoria brand-ului si va debuta oficial la Geneva.

Dupa patru ani pe piata, cu doi mai putin decat 458 Italia, Ferrari-ul 488 GTB tocmai a primit un succesor. Este vorba despre F8 Tributo, "un omagiu adus celui mai puternic V8 din istoria Ferrari", care va avea premiera mondiala la inceputul lunii martie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Ferrari F8 Tributo

Producatorul de la Maranello il prezinta ca pe un model nou, insa F8 Tributo este de fapt un fel de facelift al lui 488 GTB. Da, vorbim despre un pachet aerodinamic nou, despre cateva imbunatatiri la nivelul design-ului si la mai multa putere sub capota, dar inginerii au folosit practic aceeasi platforma.

Ferrari F8 Tributo

Estetic, noul Ferrari F8 Tributo se evidentiaza printr-o forma noua a blocurilor de lumini frontale si printr-o parte dorsala inspirata de legendarul F40, cu patru stopuri si o capota a motorului cu trei fante longitudinale.

Ferrari F8 Tributo

Modelul italian este cu 10% mai aerodinamic decat 488 GTB dar si cu 40 de kilograme mai usor decat acesta din urma, avand o masa proprie de 1.330 de kilograme. Ferrari promite o manevrabilitate mai buna pe viraje si la viteze mari, in mare parte si datorita noilor versiuni ale sistemelor Ferrari Dynamic Enhancer sau Side Slip Angle Control, dar si un confort sporit pentru pasageri.

Ferrari F8 Tributo

Habitaclul a fost si el modificat nitel, volanul este mai mic decat inainte, iar pasagerul are acum la dispozitie un display cu touchscreen de 7 inch care afiseaza diferiti parametrii, inclusiv viteza, turatia sau treapta de viteza.

Ferrari F8 Tributo

Ferrari F8 Tributo vine alaturi de un propulsor V8 de 3.9 litri twin-turbo, cel mai probabil acelasi care se regaseste si sub capota lui 488 Pista. Unitatea produce 720 de cai putere la 8.000 de rotatii pe minut, cu 50 CP mai mult decat 488 GTB, si 770 Nm cuplu de la 3.250 de rotatii pe minut.

Ferrari F8 Tributo

In aceste conditii, masina atinge 100 de km/h in doar 2.9 secunde, acul ajunge la 200 de km/h in 7.8 secunde si se opreste in dreptul valorii de 340 km/h.

Pe langa faptul ca este cel mai puternic V8 din istoria Ferrari, propulsorul de 3.9 litri a fost desemnat Motorul Anului trei ani consecutiv (2016, 2017, 2018), iar in urma cu un an a primit si titlul de cel mai bun motor al ultimelor doua decenii.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ferrari F8 Tributo
mai multe